Послание на ДГ за м.август 2016
Дата: 01.08.2016

Членството ни в Ротари трябва да бъде ясен, личен, осъзнат, мотивиран и доброволен избор на всеки един за безкористна служба в полза на обществото.


„Нека всеки ротарианец се отблагодари за възможността,
която някой му е дал, като покани още някого да стане ротарианец.“
Джон Джърм, Президент на РИ
 
Уважаеми приятели,
 
Членството ни в Ротари трябва да бъде ясен, личен, осъзнат, мотивиран и доброволен избор на всеки един за безкористна служба в полза на обществото.

Най-голямото предизвикателство за нас са нашите членове - да ги разпознаем, да ги привлечем, да ги задържим. Всеки член трябва да бъде човек с добър характер, с добра репутация в своя бизнес или общност и е готов да служи на обществото. Нека разпознаем лидерите, съпоставим тяхната философия с нашата,  намерим онези, които обществото припознава като водещи и чисти личности, с висок обществен и личен морал и ги направим свои приятели.

Членството  е  привличане и  ангажиране, не е числа и брой. В добрия клуб има приятелство, ротарианците познават семействата си, децата си; помагат си в бизнеса, споделят успехи и грижи, забавляват се и не спират да правят добро с проекти, в които лично участват. Добрият клуб познава общността си, търси партньорства, работи с младите поколения и се фокусира в работа, която отговаря на фокусите на Ротари като хуманитарна организация. Нека знаем къде членуваме. Нека заменим претенциите за елитарност с изграждане на елитна организация, в която привличаме хора, на базата на ценостите ни, като търсим многообразие. Клубният живот и успешните клубни проекти привличат и ангажират хората. Коктейлно-лекционното съществуване  изчерпва живота на клуба.  Нека излезем от комфорта на капсулираност и самодостатъчност, като водим политика за насърчаване на общност и принадлежност.

В този все по-усложняващ се свят Ротари задоволява една от най-основните нужди на хората – нуждата от приятелство и личностно израстване, способства за развитие на лидерски качества и умения да говорим пред публика. Като граждани на своята общност и на света Ротари развива индивидуалността на своите членове, социални и професионални умения спазвайки етиката. Членството ни в Ротари е удоволствие, развлечение и престиж особено чрез службата - шансът да направиш нещо за някой друг и да усетиш удовлетворение от това.
 

Приятели,

Аз съм изключително удовлетворен от посещенията си в Ротари клубовете Златоград-Неделино; Хасково; Хасково-Аида; Бургас; Бургас-Приморие; Созопол; Бургас-Пиргос и Айтос. Оптимист съм за бъдещето на нашия Дистрикт. Навсякъде срещах приятелство, енергия и усмивка.

На 27 август е националното честване на годишнината от Шипченската епопея под патронажа на президента на Република България. Нека се присъединим към националната инициатива на Ротари клуб Габрово. България повече от всякога има нужда от обединение и не трябва историческото минало да ни разделя или кара да се чувстваме виновни или безучастни.

От 21 до 27 август в Курортен комплекс „Албена“ Дистрикт 2482 - България ще бъде домакин на ХХІІ световен шампионат по тенис на корт за ротарианци. Каня ви да участвате и заедно да превърнем турнира в празник на тениса и приятелството.

На 6 август в голф комплекс „Пирин Голф & Кънтри Клуб“ ще се проведе националния голф турнир - "The golf cup of Rotary Bulgaria" с любезното домакинство на Ротари клуб Банско-Разлог.

Китайският философ Лао Дзъ преди много години е казал: "Пътуването от хиляди мили започва с една стъпка." За нас тази първа стъпка е нещо различно и всеки от нас пътува по своя собствен ротариански път. Животът, до който се докосваме, всеки акт на служба е още една стъпка от това пътуване. Още една стъпка към това, да правим света едно по-добро място.
 
Август 2016
Ваш в Ротари,
Димитър Димитров
Дистрикт гуверньор Д-2482
Последните 10 новини

» Почти 7 000 лева бяха събрани по време на Пролетния бал на Ротари Клуб Нова Загора.
» Рожден ден на Ротари клуб Несебър
» Ротари клуб Стара Загора - Берое отбеляза 150 годишнината от рождението на Пол Харис
» Интерактивни дъски - Дарение за училищата от РК Добрич
» ПЕТС Интеракт Русе 2018
» РК Търговище събра на бал над 12 000 лв. за обществени проекти
» Стипендии за талантливи ученици от Ротари клуб Нова Загора
» Чиста питейна вода за нашите деца и в Кърджали
» Великден във всеки дом с Ротари клуб Нова Загора
» Послание на ДГ за м.април.2018