Русе е домакин на втория фестивал RACycle в парка
Дата: 13.06.2012
Автор: Банкеръ



За втора поредна година Русе ще бъде домакин на фестивала RACycle в парка, съобщиха от общината. Организатори на събитието, което ще се проведе на 16 и 17 юни, са младежите от Ротари клуб - Русе - Ротаракт. Инициативата ще бъде реализирана със съдействието на Община Русе. Подробности за програмата на фестивала бяха представени на пресконференция с участието на Ирена Петрова - директор на Дирекция Хуманитарни дейности към Община Русе, Спасимир Димитров - директор на Дирекция Обществен ред и сигурност, Димитър Акъллиев - секретар на Ротари Русе и Венцислава Николова - президент на Ротаракт клуб Русе.

Вниманието на гостите на фестивала ще бъде насочено към здравословния начин на живот и опазването на околната среда, уточни по време на пресконференцията Ирена Петрова. Фестивалът, който ще се проведе в Парка на младежта, е включен в Топ 25 на най-добрите Европейски социални проекти (BESP 2011).

Инициативата отново ще зарадва малките русенци с много изненади и занимателни игри. Програмата включва детски работилнички за разделно събиране на отпадъци, състезание по културно ориентиране и др. събития.