Да се вглеждаме по-често у нещата, които ни свързват
Дата: 21.04.2021



Здравейте, приятели!

Аз съм Борислава Динева, Дистриктен Ротаракт представител – елект и съм част от Ротаракт клуб Дупница. Преди няколко дни навърших 24 години, като 9 от тях са свързани със семейството на Ротари. В професионален план съм избрала да се развивам в сферата на здравеопазването. Макар все още студент по медицина, в края на миналата 2020 година взех решение да участвам в грижата за пациентите, страдащи от CoViD-19. Понастоящем дните ми са шарено преплетени между семейство, приятели, доброволчество и образование.

С родители ротарианци и растяща с каузите на Ротари и Ротаракт, да бъда част от дистриктната комисия и да се кандидатирам за ДРП, беше естествен ход на активното ми членство. Ротаракт е мястото, където се чувствам приета и разбрана. Моят клуб традиционно се свързва с доброто си партньорство със спонсориращия Ротари клуб Дупница. Силната ми връзка с Ротари клуб Дупнца даде отпечатък и върху визията ми за 2021-2022 ротарианска година. През настъпващата нова ротарианска година, моя цел е да работя близо с Ротарианската дистриктна комисия, а отзивчивостта и приемствеността от страна на Борислав Къдреков, ДГЕ,  затвърди необходимостта от това. Искам да работим заедно както за полезни и смислени дистриктни събития, така и за успешни проекти.

В някои моменти, някой би могъл да си помисли, че сме различни, но ако се разровим в личните си ротариански истории, ще намерим едно и също зрънце при всички ни – добротата и необходимостта да служим на обществото, от което сме част. Моето мнение е, че трябва да се вглеждаме по-често у нещата, които ни свързват, но как бихме могли да ги видим, ако не се познаваме и не си говорим за тях? Зная, че всички ние, под крилото на Ротари Интернешънъл, имаме интересни и увлекателни истории, които чакат да бъдат запомнени от другите. Именно за това, но и не само, доброто партньорство между Ротари и Ротаракт е сред първите ми цели за 2021-2022 ротарианска година.

С прекрасния ми екип, в който има пораснали интерактори и млади ротарианци, си поставихме конкретни цели и задачи във всеки един от комитетите – развитие на членството, професионално развитие, международна служба, публичен имидж, информационни технологии и служба на общността.

Надявам се да се виждаме на живо през следващите месеци и да ви разкажем за всички цели, които сме застъпили с настоящите успехи в Ротаракт. С екипа вярваме, че новата ротарианска година и огромното удоволствие да работим заедно обещава ангажирани ротарактори, успешни проекти, все повече отличени професионалисти сред ротаракторите, позитивен публичен имидж, любознателна международна служба и въобще куп постижения, които искаме да споделим с цялото семейство на Ротари.

Пожелавам си да задълбочим приятелствата си, да бъдем все по-гъвкави в службата си, да бъдем търпеливи и да се насладим на вълшебството, което създаваме вече 116 години.