„Да чуем всички“ за доброто в Добрич!
Дата: 23.12.2022

Дарението на тимпанометър за МБАЛ Добрич е последният етап от нашата кауза „Да чуем всички“. Средствата са събрани от членове на Ротари клуб и приятели. Надяваме се да е полезен и дълго време да се използва ефективно.

Ротари клуб Добрич дари на Многопрофилната болница за активно лечение в града, медицинска апаратура „тимпанометър“, която е предназначена за ранна диагностика на проблеми със слуха на пациентите на град Добрич. Апаратът се използва за диагностика на заболявания на средното ухо и е особено подходящ за деца. Не се измерва праг на чуване, а подвижността на тъпанчевата мембрана и налягането в средното ухо. С това дарение се затваря кръга за профилактика на жителите на областта, след като по-рано тази година дарихме на Отделението по неонатология и апарат за скрининг на слуха на новородените.
До момента болницата не е разполагала с подобен апарат. Средствата необходими за закупуването му бяха събрани от нас и наши приятели, за да се подпомогнат усилията на болницата за подобряване качеството на здравеопазването в Добрич. Дарението е на стойност над 7000 лева и е последният етап от каузата ни: „Да чуем всички“.
Технически нашето дарение е машина, но това, което всъщност даряваме на жителите на града ни, и което е най-ценно за нас, е грижа и съпричастност. За възможността да бъдем в полза на обществото заслуга имат, както всички членове на Ротари клуб Добрич, така и всички наши приятели, които отделиха от времето и средствата си и ни подкрепиха в благородната инициатива. И макар формално дарението да е направено от Ротари клуб Добрич то е част от общата кауза, която ни обединява, като граждани и членове на обществото и ни напомня колко сме силни само, когато сме заедно.