Обръщение на президента на РИ Уилфрид Уилкинсън юли 2007 г.
Начало » 2007-2008 » Обръщение на президента на РИ Уилфрид Уилкинсън юли 2007 г.Изборът на тема за ротарианската година е привилегия на всеки предстоящ президент на Ротари Интернешънъл. Да намериш темата, израз на личното отношение към Ротари, да представиш своето послание и да мотивираш ротарианците по света за ротарианска служба, е истинско предизвикателство.
Мотото на президента Бил Бойд „Върви начело” е чудесно. Навременният призив да служим  като „герои на обществото” ни вдъхнови, а управлението на Бил укрепи ротарианското движение.
         Според мен „Ротари споделя” е логичен избор за тема на 2007-08 г. Винаги съм усещал Ротари като споделяне. Всеки ден и във всеки Ротари клуб ротарианците споделят. Споделяме времето, таланта и средствата си. Споделяме доброта и любов.
В Ротари да споделиш не означава да дадеш нещо, ненужно за самия теб. То е да дадеш частица от себе си в полза на другите, да отделиш време за определяне потребностите на обществото и за тяхното ефективно удовлетворяване. То е да споделиш това, което имаш с хората около теб, независимо дали ги познаваш, или не.   
         Всички ние сме в Ротари, за да споделяме приятелство помежду си и с хората извън организацията. Споделянето намира израз в привличане на нови квалифицирани членове и във вниманието ни към младите поколения.
         Ние, ротарианците, можем да споделим много и светът се нуждае от това. Нашата система на професионални класификации осигурява на клубовете представители на разнообразни професии. В Ротари клубовете членуват хора с талант, умения и способности и има необходимите човешки ресурси за справяне с почти всички проблемни ситуации. За целта са необходими единствено желание и отговорност.      
        Тази ротарианска година ще помоля всички вие да кажете „Да” на предизвикателствата на членството в Ротари. Предвид акцентите на годината върху здравеопазването, грамотността, водата и семейството на Ротари имаме множество възможности за ротарианска служба. Проектите, възможностите, отворените врати – всички те ни очакват през следващите месеци. От нас се изисква само да кажем „Да”.
 
        Да, ще превърна идеята в проект, а проекта – в реалност.
        Да, ще споделя умения, време и средства с моя клуб и хората в нужда.  
        Да, ще споделя Ротари, като присъединя нов квалифициран член към клуба.
       
Надявам се тази година да покажем, че „Ротари споделя”, като дадем най-доброто от себе си за нашите клубове, общности и за целия свят.