Приготвяне и раздаване курбан за обяд от Ротари клуб Стара Загора- Берое в социалната кухня на храм Св.Паисий Хилендарски, кв.Зора на Стара Загора
Дата: 15.08.2019

На Голяма Богородица 400 курбана раздадоха за здраве от Ротари клуб Стара Загора - Берое

15 август – в деня на големия християнски празник Успение Богородично след службата в храма в кв. Зора „Св. Паисий Хилендарски“ Стара Загора отец Йордан Карагеоргиев освети курбан и хляб, които за първи път дариха приятелите от Ротари клуб Стара Загора – Берое. От ранни зори бистрият курбан в три казана се приготвяше в двора на храма, където е и наскоро откритата социална кухня. Заедно с оборудването й, на стойност 24 хиляди лева тя е по проект изцяло реализиран от Ротари клуб Стара Загора Берое, с помощта на общината.

Да поздравят ротарианци за добрината и да се включат в раздаването на курбана бяха и председателят на общинския съвет в града на липите, Таньо Брайков, зам-областните управители, Красимир Червилов и Димитър Драчев, председателят на комисията по спорт и младежки дейности при Общинския съвет, Николай Диков, председателят на Камарата на строителите Стара Загора, Петко Балабанов, дарители, членове на сродни организации.

“Богат е този, който дава и дарява! Радваме се, че днес сме съпричастни, участваме и с доброволния си труд за това, топла храна да стигне до 400 наши съграждани. Когато можем, винаги ще помагаме” – каза президентът на Ротари клуб “Берое” Николай Шопов.

Тържественото освещаване и раздаване на курбана се случи в двата старозагорски храма - „Свети Паисий Хилендарски“ и „Свето Въведение Богородично“ заедно с отец Йордан Карагеоргиев и отец Тодор Донев с благословията на Н.в.пр. Старозагорски митрополит Киприан.Последните 10 новини

» Покана за Коледен благотворителен бал на Ротари клуб - Дупница
» Ротари клуб - Велико Търново започва кампания за ранна диагностика на диабет сред децата
» Пречистватели за въздуха в класните стаи подариха от Ротари на НУ Христо Ботев
» Новини Пловдив 2019 Тема на деня Справочник Обяви 18℃ Пускат юбилеен календар за Евлоги и Христо Георгиеви
» Дар за разградската болница
» Ротари клуб и община Харманли заедно в кампанията „Аз засадих дръвче“
» Разградската болница получи ново оборудване
» Висшето образование в областта на стопанските науки – проблеми и възможни решения
» Недостигът на кадри все повече спъва бизнеса в страната
» Стотици се включиха в почистването днес в Асеновград