Ротарианци даряват Гала концерт на съгражданите си отбелязвайки 100 годишнината на Фондация Ротари
Дата: 23.05.2017
Автор: http://www.nbp.bgНа 26.05 2017 год.ротариаанците от Стара Загора даряват на своите съграждани и гости гала концерт в чест на 100 годишнината на Фондация Ротари .
В концерта участват солисти, хор, оркестър и балет на Операта. От 19 часа на сцената ще бъдат изпълнени Валс от балета „Лебедово езеро“ на Чайковски, Увертюра „Силата на съдбата“ и „Ернани“ на Верди, Хор от 3 действие на „Дон Паскуале“, Дует на Дон Карлос и Маркиз Поза от „Дон Карлос“ и редица др. популярни заглавия.
Фондацията на Ротари започна съществуването си с призива за действие, изречен за първи път от Арч Клъмф на международния конгрес на Ротари през 1917 г. Това съобщи на съвместна пресконференция с директора на Операта Огнян Драганов пред журналисти президентът на Ротари клуб „Стара Загора-Берое“ Жоро Добрев. Нейната мисия е да позволи на ротарианските членове да развият световното разбирателство, добрата воля и мира чрез подобрение на здравеопазването, подкрепа за образованието и намаляване на бедността.
Фондацията е корпорация с нестопанска цел, подкрепяна единствено от доброволни дарения от членовете на Ротари и приятели на Фондацията, които споделят своята визия за по-добър свят.
Проектите на ротарианците, финансирани с грантове от Фондацията, носят трайно подобрение на нуждаещите се общности.
Фондацията на Ротари дава над 65 млн. щ.д. годишно в помощ на хуманитарни и образователни програми.
Чрез програмата Полио плюс на Фондацията на Ротари и инвестираните над 1 милиард щ.д в периода от нейното начало през 1985 година са имунизирани над 2,5 милиарда деца по света посочи Жоро Добрев.
Билети за участие могат да се получат на касата на Държавна опера Стара Загора.
Във фоайето на Операта посетителите ще могат да се запознаят с фото експозицията „Ротари в България 1933-1941 година „".
НБППоследните 10 новини

» „Лекар на годината 2019“ е члена на РК Варна-Евксиноград проф. д-р Пламен Панайотов
» На Петковден 150 курбана раздадоха за здраве от Ротари клуб Стара Загора – Берое
» Дистриктна асамблея (Пре-ПЕТС) в Ямбол
» Силвия Стоилова и Стефан Велев са носителите на Президентските стипендии на Ротари клуб Нова Загора
» Посещение на ДГ Митко Минев в РК-Ямбол
» Ротари клуб – Разград организира посещение на ученици от ПГССХВТ"А.Кънчев" гр.Разград в агроцентър - Разград на "Златекс" ООД
» Послание на ДГ Митко Минев за м.октомври 2019
» Ротари Интернешънъл Президент 2021-2022 година
» Международен ултрамаратон се проведе в Златоград
» Ротарианците обединиха млади архитекти от Балканите в името на красотата и мира