Послание на ДГ за м.юни 2017
Дата: 03.06.2017“За мен не е важен въпросът колко срещи направихте,
а какво направихте за вашата общност”
 Джон Джърм, Президент на РИ
 
Уважаеми приятели,
 
Ротари е приятелство и споделени ценности. В този усложняващ се свят Ротари задоволява една от основните потребности на хората - от приятелство и взаимопомощ.

Ето ни в Ротари. Какъв е смисълът да сме тук, ако не сме приятели? Всеки от нас е представител на своята професия и нашите клубни проекти ще си останат сухи дейности, ако приятелството не ни сгрява при изпълнението им. Във всеки клуб, във всяка страна, между всички народи Ротари е носител на приятелство – безкористно, услужливо, създадено върху доверието помежду ни, издигнато върху вярата в добрите и благородни пориви и стремежи у човека.

Нека всеки от нас се обърне към разума и сърцето си и потърси отговора на следните въпроси:

Познавам ли достатъчно Ротари? Какво е Ротари за мен – мисия, призвание, необходимост? Какво мога да дам от себе си на Ротари и защо не съм го направил досега?

През ротарианската година посетих всички 88 Ротари клуба в Дистрикта. Навсякъде срещах приятелство, енергия и усмивка. Те работят, като е налице мотивация, добронамереност, устрем и настроение за промяна. Ротарианците в клубовете: С приятелство, ангажираност и отговорност  се сплотяват, служат и спортуват. За тях малкото е много и съхраняват постигнатото, като възраждат ценностите и намират нови приятели и с действията си гарантират стабилност и растеж, за да продължат силни и сплотени с приятелски срещи и добър имидж. Те се утвърждават чрез служба, като работят и се забавляват с поглед, обърнат към младите, съхраняват миналото и дават шанс на бъдещето. Според тях образованието на нашите деца е наше задължение.

Ротари клубовете в Дистрикта чрез традиция и приемственост градят своята стабилност и прогрес в служба на по-добър и здрав свят.

На 3 юни 2017 год. в София ще се състои официалното чартърно тържество с повод:
Приятелство, доказано във времето,
Приятелство, обединило една група млади хора в служба в полза на обществото,
Приятелство, имащо ново име – Ротари клуб София-Триадица.
Мотото на тържеството е „Ние виждаме света чрез Ротари“.

От 10 до 14 юни 2017 г. в Атланта, САЩ, ще се проведе Конвентът на РИ, той ще е кулминацията в честванията на 100-годишнината на Фондация Ротари. 32 ротарианци от нашия Дистрикт са потвърдили участие.

На 24 юни 2017 г. в Бургас ще отбележим 80 години безкористна служба заедно с членовете, семействата, приятелите и официалните гости на трите бургаски Ротари клуба. Нека споделим този празник.
 
Приятели,
През тази ротарианска година осъществихте значими проекти в общността, в която живеем, като създадохме многобройни контакти и приятелства. За мен това беше година очаквано неочаквана, спокойно разтърсваща, която при нормално стечение на обстоятелствата няма да се повтори. Убеден съм, че със силата и капацитета, които имаме, ревностно ще продължим да служим на обществото с нашата цел: да направим света по-добър.

Ротари е организация на приятелството и взаимопомощта и аз вярвам, че заслужава нашето време, труд, енергия и средства. Нека се възползваме от тази прекрасна възможност, да служим на своята общност, на своя град, на България и на света!

За мен и моя екип беше чест да сме част от вашата служба !  Благодаря ви!
 
Можеш да кажеш, че съм мечтател.
Но аз не съм единственият такъв.
Надявам се, някой ден ще се присъединиш към нас.
И светът ще бъде едно цяло…
                                                                                  (Imagine – John Lennon)
 
                   
   Юни 2017
Ваш в Ротари,
Димитър Димитров
Дистрикт гуверньор Д-2482
Последните 10 новини

» Първи риболовен турнир за купата на Ротари клуб Нова Загора.
» Ротари „Варна – Галатея“ отпразнува своята 16-годишнина
» Ротари клуб Нова Загора - усмивки на детските лица
» Послание на ДГ Веселин Димитров за VI.2019
» Възстановяване на чешма "Мечата глава" от Ротаракт клуб Панагюрище
» Конкурс за есе "СЪГРАЖДАНИНЪТ, КОЙТО МЕ ВДЪХНОВЯВА"
» За поредна година Ротари Клуб Нова Загора отличи изявени просветни дейци от общината.
» Къщата на приятелството - Поморие 2019
» РК Петрич награди отличниците на випуск 2019 в община Петрич
» Седем дена в най-аристократичният град!