ДГ Емил Коцев посети РК Варна-Евксиноград
Дата: 19.09.2017     На 5-ти Септември 2017 г. Дистрикт Гуверньор Емил Коцев посети Ротари клуб Варна-Евксиноград, на клубната им среща в хотел Сплендид, придружен от АДГ за Зона 15 Любомир Господинов.
     Преди официалната част ДГ Емил Коцев се  срещна с бордовете на младежките клубове където беше информиран от Президентите на Интеракт и Ротаракт Варна-Евксиноград Елис Еминова  и Илина Дякова за проектите им, като те разказаха подробно за проекта на Интеракт за Базар на книги и за проектите на  Ротаракт Следваща стъпка и Шеметна Варна, които те провеждат успешно от няколко години. Като знак на благодарност и признание за работата им ДГ Емил Коцев връчи на членовете на бордовете на  клубовете значки с темата на тази ротарианска година.
     В 18,30 часа със звука на камбаната, химна на Ротари и ротарианската молитва президентът на РК Варна Евксиноград Николай Доцински  откри официалната среща на клуба с ДГ Емил Коцев,  в която среща взеха участие над  20 от членовете на клуба.
     ДГ Емил Коцев в кратко изложение  запозна присъстващите с информация за президента на Ротари Интернешънъл през 2017/2018 година Ян Райзли, сподели биографични данни за себе си и за семейството си и призова всички да правим разликата през годината, което е и темата на тази ротарианска година, като посочи и как е била транслирана темата на български. Изложи накратко и целите на българския Дистрикт 2482 и наблегна специално на личната си ангажираност за подпомагане и решаване на проблеми на клубовете за които те биха се нуждаели от помощ от Дистрикт-а.
     ДГ Емил Коцев сподели че  е отлични впечатления от добрата работа на РК Варна-Евксиноград, от задържането на членове в клуба. в който за последните 5-6 години са постъпили 10-на нови члена, а е напуснал само 1, както и от направените проекти с Фондация Ротари и ги призова да продължат успешната си дейност и през настоящата година, като обърна внимание на важността на работата с онлайн инструмента РК Централ и необходимостта от своевременно отбелязване там на целите пред клуба, както и отчитане на постигнатите резултати с оглед да се изпълнят критериите за получаване на Грамота на Президента на Ротари Интернешънъл.
     След изложението срещата продължи с въпроси за работата на Ротари клубовете и  Дистрикт 2482 България, където АДГ Любомир Господинов запита  докъде е стигнала работата на Комисията по изработка на нов Устав и Правилник на Дистрикт 2482, която трябваше да си свърши работата още през предходната година, Велин Майсторов, вицепрезидент на клуба, юрист, наблегна на голямото разминаване в много случаи на организцията,  работата и начина на вземане на решения в Сдружението към Дистрикт 2482 с изискванията на българското законодателство и спешната нужда от промяна в тази посока, а ПП Петър Радушев предложи проектите за нов Устав и Правилник на Дистрикт 2482 да не се представят императивно за пръв път на Общото събрание на сдружението на годишната конференция, а да се разпратят на ротарианците още до края на 2017 г. за да има време всички да се запознаят  с Проекта, да се дискутират предложенията  и накрая да се приемат Правилник и Устав, които да са честни и справедливи и да наложат стандарти които да подобрят бъдещата дейност на Дистрикт 2482 и да поставят  работа му на принципна основа.
     ДГ Емил Коцев отговори  че Комисията по изработка на нов Устав и Правилник в момента разучава подобни документи на други ротариански Дистрикти, ангажира се да предложи ускоряване на работата й с цел по-ранното представяне на проектите за нов Правилник и Устав, като изтъкна, че е лично на разположение и ще съдейства за решаването на всички проблеми в клубовете и в Дистрикта, за които би бил потърсен и в бъдеще.  
     В края на срещата ДГ Емил Коцев връчи на президента на клуба Николай Доцински ротарианска вратовръзка с темата на годината и Флагче на Дистрикт 2482, а на всички членове на Борда на РК Варна-Евксиноград връчи значки с темата на ротарианската година,  като им пожела да правят разликата и да работят активно. ДГ Емил Коцев получи флагче на РК Варна-Евксиноград, както и графика изобразяваща символа на клуба Двореца Евксиноград.                 
     С това със звука на камбаната  официалната част на срещата бе закрита и вечерта продължи в неформална обстановка.Последните 10 новини

» На 21 август откриваме тържествата за Шипченската епопея със „Строителите на Паметника на свободата“
» Ротарианците от Кърджали със значими проекти в подкрепа на съгражданите си -
» Ротарианци с благородна инициатива на Голяма Богородица
» РК Елена участва в тържествата , послучай 120 години от създаване на СЛРД "Сокол" гр.Елена
» Среща на РК Салмоков с и.д.посланик на Пакистан у нас Mr. Marwan Alex Ayyash
» Ротарианска среща във Велинград
» Българските ротарактори издигат кандидатурата на София за есенен REM през октомври 2020 г.
» Послание на ДГ Митко Минев за м.август 2019
» Ротарианецът инж. Любен Божков–една ренесансова фигура на ХХ век.
» Боевете на връх Шипка оживяват на 24 август