Ротари клуб Стара Загора вече е 100% "Пол Харис фелоу"
Дата: 12.03.2018

Най-активният клуб в страната сме, нека служим и занапред за пример, казва президентът Ангел АНГЕЛОВ

Ротари клуб Стара Загора успя да доведе докрай начинанието си за превръщане на клуба в 100% "Пол Харис фелоу". Последните 5 от общо 35 активни членове на клуба получиха значката, която символизира наградата "Пол Харис", на редовна сбирка на клуба на 12 март.
Благодаря ви, че откликнахте на инициативата, заяви в препълнената зала на ресторант "Верея" президентът на клуба Ангел Ангелов. За мен бе изключително голяма чест тази година да връча всички тези награди "Пол Харис фелоу". Благодаря на всички, че успяхме да доведем начинанието докрай. Тази година нашият клуб е внесъл 11 000 щ.д. във фондацията на Ротари Интернешънъл, най-активният клуб в страната сме, нека това даде пример и на други клубове в Дистрикт 2482 България. Ангел Ангелов връчи последните значки и сертификати "Пол Харис фелоу" на Росен Иванов, Иван Колев, Евгени Илиев, Румен Георгиев и Емил Минчев.
На събитието присъстваха и младите приятели на ротарианците от Ротаракт. На 13 март преди 50 години в Северна Каролина е чартиран първия Ротаракт клуб и по традиция всяка година в седмицата на Ротаракт младежите посещават своите спонсори и партньори. Щастлив и горд съм, че нашата младежка програма задава стандарти, показва ни как трябва да се действа истински по ротариански, заяви Ангел Ангелов. Те са били инициатори на много наши съвместни проекти, и сега е времето да им благодарим, че ги има, че са толкова ентусиазирани и не жалят сили и енергия да помагат на обществото. Паст президентът на Ротаракт Стара Загора Васил Демирев презентира историята на младежката програма на Ротари и не пропусна да призове всички да участват в поредната инициатива - кръводарителска акция на младите ротарианци. Стана ясно, че старозагорският Ротаракт клуб е получил президентската грамота за 2016/2017 г., а така също и че за дистриктен ротаракт представител за 2019-2020 г. е избран Васил Демирев - член на Ротаракт клуб Стара Загора и Ротари клуб Стара Загора.
На редовната сбирка на ротарианците младите старозагорски математици Ели, Станислав, Калоян и Диян, носители на медали на олимпиадата в Тайланд, споделиха радостта си и благодариха за помощта, получена от членовете на клуба, която им даде възможност да отидат в Тайланд и да представят не само Стара Загора, но и Българя и Европа. Те връчиха на Ротари клуб Стара Загора символичен подарък - снимка в рамка с послание, а Ангел Ангелов пък им подари шапки с логото на клуба, редом с пожелания за още много и все златни медали.
Гергана Тодорова, директор на Дневния център за деца и възрастни с увреждания, също поднесе на ротарианците сърдечни благодарности. Партньорството ни е традиция, благодарение на вас имаме най-модерно оборудваната сензорна зала в България и работата в нея дава своите резултати, особено при децата с детска церебрална парализа и с интелектуални затруднения, заяви тя. В практиката се оказа, че има голяма нужда и от уред за раздвижване на глезенни стави и вие откликнахте за закупуването му. Рехабилитаторите ни работят много активно с него, вече се усещат резултатите. Ползата е голяма, сърдечно благодаря! Вие сте хора с големи сърца, каза Гергана Тодорова, и връчи на Ротари клуб Стара Загора благодарствено писмо за съпричастността. Искрено благодаря и от името на родителите, подчерта тя.
По време на разширената си редовна сбирка ротарианците обсъдиха текущи задачи, както и проект за следващия си годишен мандат.Последните 10 новини

» Емил Чаушев е новият президент на Ротари клуб Търговище
» Милен Михайлов е новият президент на Ротари клуб Нова Загора.
» Послание на ДГ Веселин Димитров за м.юли.2018
» МОРСКИ УИКЕНД В ПОМОРИЕ
» Откриване на площадка за Street fitness
» Ротари клуб Стара Загора - Берое изпълни проект "Български ритми "
» Послание на ДГ за м.Юни.2018
» Ротари клуб Нова Загора дарява радост в детските очи
» Ротари клуб Нова Загора с дейно участие в тържествата по случай 150 години от гибелта на Стефан Караджа.
» Ротари Клуб Нова Загора отличи изявени просветни дейци от общината.