Дистрикт Гуверньорът на Ротари България на ползотворна среща с кмета и областния управител на Търговище
Дата: 27.09.2018

Дистрикт Гуверньорът на Ротари България Веселин Димитров в края на септември посети Търговище. В ранния следобяд той се срещна с кмета д-р Дарин Димитров и областния управител Митко Стайков.
Ротарианците от клуб Търговище обявиха в Общината, че ще финансират с 12 000 лв. реставрацията и консервацията на открития през този археологически сезон на Мисионис баптистерий, където са се кръщавали възрастни езичници. Предстои той да бъде възстановен и защитен със стъклен покрив.
Областният управител Митко Стайков информира Дистрикт Гуверньора за необходимостта от осигуряването на нов автомобил за МБАЛ Търговище за нуждите на отделението по хемодиализа.
ДГ Веселин Димитров благодари на местните управници за добрия диалог и им подари знаме с мотото на тази ротарианска година „Бъди вдъхновението!“.


Дистрикт Гуверньорът на Ротари България Веселин Димитров в края на септември посети Търговище. В ранния следобяд той се срещна с кмета д-р Дарин Димитров и областния управител Митко Стайков. Заедно с него на срещите присъстваха президентът на Ротари – Търговище Емил Чаушев, Кольо Колев и Атанас Цанев. По-късно ДГ Веселин Димитров разговаря и с членовете на местния Ротари клуб.
В началото на ротарианската година на ротационен принцип член на Ротари заема позицията дистрикт гуверньор, а на същия принцип в местните клубове заемат местата си новите президенти.
В кабинета на градоначалника участниците в срещата обсъдиха възможности за съвместни инициативи, като кмета д-р Димитров заяви подкрепата на Община Търговище в осъществяването на различни начинания. От своя страна ротарианците съобщиха, че ще финансират с 12 000 лв. реставрацията и консервацията на открития през този археологически сезон на Мисионис баптистерий, където са се кръщавали възрастни езичници. Предстои той да бъде възстановен и защитен със стъклен покрив.
По думите на Дистрикт Гуверньора на Ротари България Веселин Димитров стана ясно, че фокусът на дейността им е насочена главно към образованието, спорта, здравеопазването, чистата околна среда и развитието на общността.
Областният управител Митко Стайков информира Дистрикт Гуверньора за необходимостта от осигуряването на нов автомобил за МБАЛ Търговище за нуждите на отделението по хемодиализа.
ДГ Веселин Димитров благодари на местните управници за добрия диалог и им подари знаме с мотото на тази ротарианска година „Бъди вдъхновението!“.Последните 10 новини

» Посещение на ДГ Веселин Димитров в РК Севлиево
» Коледен благотворителен бал
» Визита на ДГ Веселин Димитров в Ротари клуб Стара Загора - Берое 2018
» Послание на ДГ Веселин Димитров за м. декември 2018
» В долината на розите
» Ротари клуб Нова Загора стартира дистриктен проект "Вдъхновено, адаптивно, виртуално и реално в образованието"
» Ротари клуб Раднево посрещна приятели от РК Москва Восток
» Интеракт клуб – Панагюрище проведоха акция под надслов „Събуди будителя в себе си”
» Награди Ротари Евксиноград 2018
» Панагюрище беше домакин на първата „Ротаракт Академия“