Турнир по табла

ЗА ПЪРВИ ПЪТ В МОНТАНА СЕ ПРОВЕДЕ ТУРНИР ПО СПОРТНА ТАБЛА

 

          Турнира по спортна табла бе организиран от Ротари клуб Монтана, с президент Николай Николов и вероятно ще стане традиционен.

          Състезателите от Монтана и Видин премериха сили в кафе-сладкарница „Перла” в продължение на повече от 6 часа.

          За провеждането на турнира бе приет правилник, според който състезателите бяха разпределени в четири групи, чрез теглене на жребий, където се състезаваха на принципа всеки срещу всеки.

          След това в рамките на четири кръга, по схема, изключваща случайно достигане до полуфинал и финал всеки състезател доказваше уменията си.

          Победител в турнира стана Христо Петров – управител на фирма „Дейзи” и един от основателите на РК Монтана, а също и бивш негов президент.

          По този начин поне една от купите и то шампионската остана в РК Монтана.

          Останалите призови места бяха поделени между строителния предприемач Цветан Зарков и д-р Иван Иванов.

          Спортното мероприятие завърши с официална вечеря, организирана в ресторант „Огоста”, където бяха обявени победителите и бяха връчени наградите от председателстващия турнира и президент на РК Монтана Николай Николов.

          Официалната част на турнира и награждаването бе уважено от видни личности от Монтана, в това число и народния представител Бисерка Петрова, кмета на Община Монтана Злати Живков, зам. кмета на Община Монтана Весела Коларска и бъдещия президент на Ротари клуб Монтана Тодор Владимиров.

          Сред гостите и участниците в турнира се отличаваше и заместник председателя на Националното сдружение на фирмите за недвижими имоти в България, г-н Любчо Йонов, който сподели своята висока оценка за развитието на гр. Монтана през последните години, особено в сравнение с останалите градове в Северозападна България. 

          По време на вечерята тържеството бе разнообразено с изненадата, поднесена от Интеракт клуб Монтана /юношесткия Ротари клуб в гр. Монтана/, чиито членове, маскирани в традициите на празника Хелуин изнесоха изключително интересна програма.  

          Вероятно турнира ще стане традиционен, поради желанието на състезателите, големия интерес и заявките за участие в следващия турнир на нови състезатели.

          Тази идея се споделя и от бъдещия президент на РК Монтана за следващата ротарианска година.

         Период за осъществяване на проекта
1

Клубове, участващи в проекта
1

Начин на финансиране на проекта
собствено финансиране

Сума на проекта
1000 лв.