В българския теоретичен лицей ВАСИЛ ЛЕВСКИ в Кишинев бе открита многофункционална спортна площадка
Дата: 16.05.2019

В българския теоретичен лицей ВАСИЛ ЛЕВСКИ в Кишинев бе открита многофункционална спортна площадка

На 13 май на територията на българския теоретичен лицей „Васил Левски“ в Кишинев, Молдова, бе открита многофункционална спортна площадка. Това съобщи за Агенция „Фокус“ Бронислав Денев, ръководител на Службата по търговско-икономическите взаимоотношения с Молдова. Площадката е спорносирана от „Ротари клуб Русе – Дунав“, България.

Той обясни, че на събитието са присъствали много гости, 15 от дарителите на „Ротари клуб Русе – Дунав“, пристигнали специално за това събитие, учениците от „0“ до 12 клас на лицея, преподаватели, учители, родители, представители на министерството на образованието на Молдова и дипломати от посолството на България в Молдова.

По време на събитието бе изтъкнат изключителният принос на дарителите и българските фирмите, които обединени от една родолюбива кауза, дадоха възможност една мечта на децата от лицея да се превърне в реалност. Благодарност бе изказана и към службата по търговско – икономическите въпроси на посолството, която спомогна за реализацията на този проект, добави Денев.

Приветствие към всички присъстващи отправиха Андрей Димитров – вице-президент на „Ротари клуб Русе – Дунав“, Енчо Енев – основният „двигател“ от страна на клуба по организацията и работата по проекта, Наталия Ярославская – директор на лицея и самият той. Специално благодарствено писмо от името но посолството и СТИВ, прочете Климент Пръмов – временно управляващ посолството на България в Молдова.
 
Отриването на площадката завърши с кратка музикална програма, подготвена от учениците на лицея. Последната песен „Българи“ вдигна на хоро присъстващите на мероприятието, което завърши с много усмивки и благодарности от децата на българския теоретичен лицей „Васил Левски“, обясни Денев