По-добро здраве за най-малките в Русе
Дата: 27.08.2019

Проектът По-добро здраве за най-малките е инициатива на 22-мата Ротарианци от единия от двата клуба в града и се реализира за една година.

Ротари клуб „Русе-Дунав“ изпълни проект, с който бяха подменени над 350 кв. м. настилки в Детска ясла No. 4 в град Русе. Старите балатумни настилки бяха подменени със съвременен ламиниран паркет от висок клас и детски килими.
Целта е, чрез подобряване на изолационните качества на пода, на който играят децата, да намалеят простудните заболявания, както и да се улесни поддръжката на повърхностите. По проекта бяха дарени и електронно оборудване за аудио и визуални занимания на децата, детски кошари, люлки и друго обзавеждане.

Всички ремонтни дейности и дарени вещи да съгласувани с нуждите на децата след консултации с професионалния екип на заведението и в тясно сътрудничество с директорката, както и с общинската администрация.

Проектът „По-добро здраве за най-малките“ е инициатива на 22-мата Ротарианци от единия от двата клуба в града и се реализира за една година. Стойността на проекта е 6200 щатски долара. Финансирането е осигурено от Дистриктен грант към Фондация Ротари (40%) и от членовете и дейността на клуба (60%). Проектът бе изпълнен с подкрепата на община Русе.