Ротари Клуб Харманли, проведе официална среща с Ротари Клуб Нингбо, Китай
Дата: 04.11.2019

На 30.11.2019 в гр. Нингбо, Китай се проведе официална среща на Ротари Клуб Нингбо и Ротари Клуб Харманли, под мотото "Ротари свързва света".

По време на Бизнес делегация, организирана от Китайския културен център в гр. Нингбо, Китай, по инициатива на РК Харманли, се проведе официална среща на двата клуба. Срещата водена от Президента на Ротари клуб Нингбо, Томас Айрънс и Президента на Ротари Клуб Харманли, Милко Милков, продължи повече от три часа. На нея присъстваха петима от членовете на Ротари Клуб Харманли, членове на Ротари Клуб Нингбо, както и по един представител на Ротари Клуб София Интернешънъл, Ротари Клуб Бургас и Ротаракт Стара Загора. Срещата проведена под мотото на тази ротарианска година "Ротари свързва света", започна с връчването на традиционните флагчета и подаръци.
Ротари Клуб Нингбо е интернационален, като нашата страна е представена, с двама ротарианци - Иван Мухов и Владимир Цанев. Срещите им се провеждат, всяка Сряда. Също като нас, организират ежегодно Коледни и Пролетни благотворителни вечери. Основно, проектите им са свързани с образованието, като мисията на техният клуб е всяко дете да получи нормален достъп до училище, предоставяйки им учебни материали, пособия и всичко необходимо за равен старт в образованието. На срещата основно се обсъждаха, проектите на РК Харманли:
„Училището – привлекателен център за нашите деца!” и инициативата „Аз засадих дръвче”.
И двата проекта, получиха сериозен интерес от тяхна страна, като в следващите срещи на клуба им, ще бъде обсъдено с какво точно, ще се изразява тяхната подкрепа. След повече от три часа споделено приятелство, срещата завърши с обещание за съвместна работа и много бъдещи срещи!