Коледен бал на Ротари клуб Карнобат
Дата: 31.12.2019

По време на Коледния бал бе събрана сума от близо 7000лв.

Пореден проект, насочен към младите хора в общината ще реализира Ротари клуб Карнобат през тази година. Общата му стойност е 14 000$. Част от средствата ще бъдат осигурени чрез одобрен дистриктен грант от Фондация Ротари и с подкрепата на много приятели и с активното съдействие на община Карнобат. В подкрепа на начинанието, през миналата година, карнобатските ротарианци бяха домакини на благотворителен коледен бал. Основната цел бе набиране на средства за изграждане на многофункционална спортна площадка в града. Президентът на Ротари клуб Карнобат д- р Пенка Златанова посрещна гостите на събитието. Сред тях бяха кметът на община Карнобат- Георги Димитров, зам.-областният управител Владимир Крумов, депутатът Тодор Байчев, зам. -кметовете- Мария Генова и Стефка Иванова, общински съветници, представители на бизнеса, общественици.
На коледния бал присъстваха още асистент дистрикт - гуверньорите Иван Иванов и Огнян Граматиков, заедно с приятели ротарианци от Айтос и Поморие.
Гостите бяха посрещнати по стар български обичай с хляб и сол. Активно, в подготовката на събитието участваха и младежите от Интеракт клуб Карнобат. Те дадоха своя принос за изграждане на площадката, предоставяйки 3 картини, подарени на чартирането им от община Карнобат и Роланд Шнеевайс - почетен гражданин на града.

*Събитието е отразено в местна медия - вестник "Карнобатски глас"