Дженифър Е. Джоунс, член на Ротари клуба на Уиндзор-Роузленд, Онтарио, Канада, е номинирана за президент на РИ за 2022-23 г.
Дата: 10.08.2020



Дженифър Е. Джоунс, член на Ротари клуба в Уиндзор-Роузланд, Онтарио, Канада  е номинирана за президент на Ротари Интернешънъл за 2022-23 г., новаторска номинация, която ще я направи първата жена, която заема тази длъжност в организацията в 115-годишната й история.

Джоунс официално ще стане кандидат за президент на 1 октомври, ако няма други кандидати да оспорят номинацията й и също да кандидатстват за поста..

Джоунс казва, че вижда Плана за действие на Ротари като катализатор за увеличаване на въздействието на Ротари.

„Докато обмисляме новите си стратегически приоритети, никога не бихме могли да предвидим, че способността ни да се адаптираме ще стане нашата Северна звезда по време на това, което е несъмнено най-доброто време в най-новата история“, казва Джоунс в декларацията си за визия. „Сребърните  очертания се издигат при най-трудните обстоятелства. Използвайки цели, насочени към покриване на показатели, ще впрегна този исторически пейзаж за иновации, образование и общуване като възможности, които отразяват днешната реалност. "

Като първата жена, която е номинирана за президент, Джоунс разбира колко важно е да се следва изявлението на Ротари за многообразието, справедливостта и включването . „Вярвам, че многообразието, справедливостта и приобщаването… започва от горе и за да осъзнаем растежа на женското членство и на членовете на възраст под четиридесет години - тези демографски данни трябва да видят своето собствено отражение в лидерството“, заяви Джоунс. "Ще спечеля двуцифрен растеж и в двете категории, като никога не губя от поглед и картината на цялото ни семейство."

Джоунс е основател и президент на Media Street Productions Inc., многократно награждавана медийна компания в Уиндзор. Тя беше председател на управителния съвет на Университета в Уиндзор и председател на Регионалната търговска камара на Уиндзор-Есекс. За службата тя бе удостоена с Медальона на мира YMCA, юбилейния медал на кралицата и с наградата „Миротворец на годината“ на Държавния университет на Уейн, първо такова признание за за канадка. Джоунс притежава докторска степен  по право.

Настоящ попечител на Ротари фондацията, Джоунс е член на Ротари от 1997 г., служила е на Ротари като вицепрезидент на RI, директор, ръководител на обучението, председател на комисията, модератор и дистрикт гуверньор. Тя играе водеща роля в усилията за ребрандиране на Ротари, като е председател на Консултативната група за укрепване на Ротари. Тя е съпредседател на Комитета за отброяване на историята в края на полиомиелита, който има за цел да събере 150 милиона долара за дейности  по ликвидиране на полиомиелита.

Наскоро Джоунс водеше успешния телемаратон #RotaryResponds, който събра критични средства за лечение на COVID-19 и беше гледан от повече от 65 000 зрители. Джоунс също е получила признанието "Rotary International’s Service Above Self Award" и "The Rotary Foundation Citation for Meritorious Service" Тя и съпругът й Ник Краячич са членове на The Rotary Foundation’s Arch Klumph Society, Paul Harris Society, и the Bequest Society.