Ротари клуб Нова Загора приключи успешно поредния си проект в сферата на образованието - "Нека свържем света на науката със забавното"
Дата: 25.08.2020

Ротари клуб Нова Загора приключи успешно в СУ"Иван Вазов" своя проект, подкрепен с дистриктен грант: Нека свържем света на науката със забавното - интерактивен магичен под -DG1907

Проект “Нека свържем света на науката със забавното” (DG1907) се финансира от Фондация Ротари чрез Дистрикт 2482 - България и Ротари клуб Нова Загора, с подкрепата на Ротари клуб Сливен, Ротари клуб Стара Загора, Ротари клуб Раднево, Ротари клуб Харманли, Ротари клуб Момчилград.

Идеята е учениците да разработват в ателие „От деца за деца“ образователни електронни продукти. Смисълът на иновацията е учениците волево да усвояват учебното съдържание, за да преконфигурират и преструктурират информацията така, че да я приложат на най-високо творческо равнище - с образователни цели в практиката.

Чрез модернизация на учебния процес, и разширяване на начините на преподаване да се стимулира и мотивира интереса към учебния процес. Да надгради 2-та действащи проекти на клуба в същото училище – „Деца и родители – заедно в ежедневието” и „Вдъхновено, адаптивно, виртуално и реално в образованието - DG1807”. Предлаганият проект съвпада и с осъществяването на целите на програмата "България 2020" в областта на образованието.

Приятелите от клуба и училищните педагози участваха на доброволни начала в изпълнението на дейностите по проекта.

На официалното откриване присъстваха г-н Георги Николов - председател на Общински съвет Нова Загора,Соня Петрова – началник отдел „Образование, младежки дейности, спорт, здравеопазване и социална политика“, учители и приятели от клуба.