Първи трепети и любопитство на първокласниците в Община Момчилград бяха сподели лично с Дистрикт Гуверньорът на Дистрикт 2482 арх. Илиян Николов
Дата: 16.09.2020



Първият училищен звънец в община Момчилград би за първи път с участието на Кмета на община Момчилград Илкнир Кязим и Дистриктният Гуверниьор на България арх. Илиян Николов.

Дистрикт Гуверньорът придружен от Асистент Дистрикт Гуверньора на зона 9 Мехмед Исмаил и членове на Ротари Клуб Момчилград посетиха СУ “Н.Й.Вапцаров” и споделиха първите трепети на учениците и учителите. Първият учебен ден бе открит със спазване на всички противоепидемиологични мерки.

По време на своето посещение арх. Илиян Николов проведе работна среща с Кмета на община Момчилград Илкнир Кязим. На срещата бяха обсъдени идеите за съвместни проекти на Ротари клуба и община Кърджали.
За учениците на СУ “ Н.Й.Вапцаров” ротарианците бяха подготвили специален подарък за първия учебен ден, а именно портрети на българските владетели.Репродукциите бяха връчени на училищното ръководство. “Месец Септември е месец на младото поколение, на техните нужди, развие , грамотност ..именно за това избрахме този подарък на учениците” - сподели Акиф Акиф - Президент на Ротари Клуб Момчилград.

Маски бяха раздадени и на ученици и учители в ОУ “ Петър Берон”. Именно в това училище бе реализиран един от проектите на Ротари Клуб Момчилград - Детски полигон за безопасност на движението. Полигона бе инспектиран лично от Дистрикт Гуверньора.

По време на своето официално посещение Дистрикт Гуверньорът Илиян Николов сподели,че когато се роди идея за проект, трябва много внимателно да се анализират нуждите и удовлетвореността на обществото от осъществяването на даден проект.

Айтен Сабри
Секретар на Ротари Клуб Момчилград