Млади ротарианци създават приятелства в Дом "Асен Златаров"
Дата: 12.03.2012
Автор: Ротаракт клуб Враца

Дарителска кампания "Мартеничка" по повод 1-ви март стартира Ротаракт клуб - Враца. Кампанията има за цел събиране на средства, чрез продажба на мартеници. Парите ще бъдат дарени на ДДЛРГ "Асен Златаров" и звено "Майка и бебе" във Враца.

Като старт на 12-ти февруари младите ротарактори прекараха един ден с децата от Дома за деца лишени от родителски грижи "Асен Златаров" във Враца. Съвместно с тях те изработиха мартеници, които ще бъдат продадени. Със събраните средства ще се закупи телевизор, който ще бъде дарен на дома.

"Освен финансовите средства, идеята на кампанията е да се създаде една приятна атмосфера, в която децата да срещнат нови приятели в лицето на младежите от Ротаракт клуба. Денят премина изпълнен с приятни емоции, радост и веселие.

В хода на кампанията клубът ще закупи и продаде и готови мартеници, като средствата от тях ще бъдат дарени за закупуване на детска козметика, прах за пране, памперси и други необходими консумативи на звено "Майка и бебе" в града", съобщи за Дарик Полина Пенчева от Ротаракт клуб Враца.

Инициативата се развива и с подкрепата на Ротари клуб -Враца

Враца , Ротари клуб , Ротаракт клуб , мартеници