Учредяване на сателитен ротари клуб "Павликени/Бяла черква" и провеждане на традиционен коледен бал на РК Велико Търново
Дата: 15.12.2016

В навечерието на Коледните и Новогодишни празници и като основно събитие на традиционния коледен бал на Ротари клуб Велико търново, се проведе церемония за учредяване на сателитен ротари клуб „Павликени/Бяла черква”

В навечерието на Коледните и Новогодишни празници и като основно събитие на традиционния коледен бал на Ротари клуб Велико търново, се проведе церемония за учредяване на сателитен ротари клуб „Павликени/Бяла черква”
Гости на тържеството бяха уважаемият Дистрикт гуверньор на Ротари България, г-н Димитър Димитров, , заместник-кметът на Велико Търново Снежана Донева, кметовете на градовете Горна Оряховица и Павликени, г-н Добромир Добрев и г-н Емануил Манолов, много ротарианци от различни градове в страната, като Габрово, Горна Оряховица, Севлиево, Русе, Свищов, Троян и т.н., представители на „Лайънс” клуб и на дамския клуб „Зонта“, приятели и сподвижници на идеите и целите на Ротари-обществото. Организатори и своеобразни домакини на тържеството бяха приятелите от РК В. Търново и президента на клуба, Станислав Стоянов.
Лично дистрикт-гуверньора Димитър Димитров връчи официално значките и ротарианската камбана на новите ротарианци: д-р Пламен Латев, Цветан Цветков, Константин Костов, Иван Димитров, Ганчо Александров и д-р Милко Янакиев.
Председателят на новоучредения клуб, д-р Пламен Латев, изказа своята благодарност и даде обещание за спазване на целите и задачите на Ротари-философията, както и за благородна работа и служба в полза на тяхната общност.
За създаването на клуба усилия положиха няколко приятели ротарианци от Велико Търново, обединени в специално съставена за проекта комисия, за изграждане на сателитен Ротари клуб. Председател на комисията е приятеля Кольо Дамянов, учредител и на Великотърновския Ротари клуб. Членове на комисията са още приятелите Йордан Йорданов, Илия Димитров, Кольо Йорджев, Станислав Стоянов и Пенко Цанков. Сбирките на сателитен Ротари клуб „Павликени/Бяла черква” ще се провеждат всеки вторник от 18:30 часа в гр. Павликени.
В своеобразен отчет бяха показани всички добри дела, извършени от приятелите на РК Велико Търново. Средствата събрани на благотворителния бал ще бъдат реализирани като стипендии за деца от региона на град Велико Търново, победители в национални олимпиади.

Дистрикт гуверньора Димитър Димитров връчи значки и на двама новоприети членове на младежката ротари структура – „Ротаракт”.
Благотворителният търг бе професионално проведен от паст-президента Димитър Стефанов в резултат на което бяха събрани над 14 хиляди лева. Картините, дарение от художника Сашо Филев и бронзовия кораб, с автор скулптора Денислав Сираков, получиха високи оценки и спомогнаха за увеличаване на средствата. За доброто настроение на всички присъстващи се погрижиха водещия Ганчо Александров, децата от музикална формация „Елита”, танцьорите от ансамбъл „Искра“ и известната певица Петя Буюклиева.
С дружни усилия и много приятелска подкрепа Ротари клуб Велико Търново успя да реализира три успешни проекти само в рамките на два месеца: Учредяване на сателитен клуб, Коледен ротариански базар и Коледен ротариански бал.Последните 10 новини

» Ротари клуб Нова Загора - "Спомоществовател на образованието"
» Международно сътрудничество РК Добрич - РК Измаил
» Ротари клуб – Разград, съорганизатор на конференцията „Нови индустрии, дигитална икономика, общество – проекции на бъдещето – II”
» ДГ Митко Минев в Ротари клуб Провадия
» 4 месеца след началото на ротарианската година 74 процента от целите посочени от клубовете за фонда EndPolio са изпълнени
» Послание на ДГ Митко Минев за м.ноември 2019
» Ротари Клуб Харманли, проведе официална среща с Ротари Клуб Нингбо, Китай
» Три подготвителнни семинара - три невероятни събития във Варна, София и Ямбол
» Списанията на Ротари – България 1933-1941
» Вечер на печените кестени и младото вино