СИЛИСТРЕНСКИТЕ РОТАРИАНЦИ ВРЪЧИХА ПОРЕДНО ДАРЕНИЕ ПРЕДИ ПРОЛЕТНИЯ СИ БАЛ
Дата: 12.03.2017
СИЛИСТРЕНСКИТЕ РОТАРИАНЦИ ВРЪЧИХА ПОРЕДНО ДАРЕНИЕ
Автор: Симеон БОРИСОВ



Неонаталогичното отделение на силистренската болница е поредният адресат за дарение от страна на „Ротари клуб” Силистра

Неонаталогичното отделение на силистренската болница е поредният адресат за дарение от страна на „Ротари клуб” Силистра, осъществено официално като резултат от събрани средства по време на Коледния бал в края на 2016 г. Дарението – инфузионни помпи на стойност 3000 лв., бе връчено на ръководителя на отделението д-р Румяна Манева.
В акта на предаването му участваха настоящият президент на клуба Николай Костов, както и негови колеги – някои от които дългогодишни ротарианци, а други – предишни президенти в 15-годишната история на първия по рода си клуб в Крайдунавска Добруджа.
Част от дарението е и специален медицински шкаф, какъвто лекарите в отделението отдавна са имали желание да притежават, за да използват в напрегнатата си всекидневна работа. Домакините в отделението и техните гости беседваха по въпроси, актуални за Неонатологичното отделение за грижата за над 500 новородени всяка година деца.
В своите първи 15 години клубът е дарил на над 20 институции, най-често в образователната и в социалната сфери, материални ценности за над 70 000 лева.