Дистрикт Гуверньор Емил Коцев посети Ротари клуб Варна-Галатея
Дата: 16.10.2017



Дистрикт Гуверньор Емил Коцев посети Ротари клуб Варна-Галатея. Коцев, който през настоящата ротарианска година ръководи дистрикта в България е доцент по социално управление в Русенския университет „Ангел Кънчев“. Специалист е по кариерно развитие и управление на човешките ресурси.

Преди официалната среща ДГ Емил Коцев се срещна с бордовете на Интеракт и Ротари клуб Варна-Галатея. Като знак на благодарност и признание за работата им ДГ Емил Коцев връчи на членовете на бордовете на клубовете значки с темата на тази ротарианска година.

В 18,30 часа със звука на камбаната, химна на Ротари и ротарианската молитва президентът на РК Варна Галатея Георги Георгиев  откри официалната среща на клуба с ДГ Емил Коцев. В нея взеха участие  10 от членовете на клуба. ДГ Емил Коцев получи персонална чаша на РК Варна-Галатея с неговото име и темата на настоящата ротарианска година.                

В кратко изложение ДГ Емил Коцев представи президента на Ротари Интернешънъл 2017/2018 - Ян Райзли и запозна присъстващите с темата на ротарианската година „Правим разликата“.

Независимо от това, колко успешни сме били досега, ние тази година трябва да направим още по-съществена разлика. И не да направим разлика между зелено и синьо, а идеята е да правим разликата, така че, една система да се променя тогава, когато ние се появим. Една общност, след като ние й въздействаме активно – тя да е по-различна, коментира Коцев. Той представи целите на Дистрикт 2482 като акцентира на личната си ангажираност за подпомагане на работата на клубовете и популяризиране на дейността им.

ДГ Емил Коцев сподели, че е изключително впечатлен от работата на РК Варна-Галатея и от създадената стратегическа рамка за работа на клуба в следващия 5-годишен период. Той изрази увереност, че на база на планираните цели и постигнатите вече резултати, клубът е един от фаворитите за получаване на Грамотата на Президента на Ротари Интернешънъл.

ДГ Емил Коцев връчи на президента на клуба Георги Георгиев ротарианска вратовръзка с темата на годината и Флагче на Дистрикт 2482,  а на членовете на Борда на РК Варна-Галатея - значки, като им пожела да правят разликата и да работят още по-активно.
  
Срещата продължи в неформална атмосфера с обсъждане на въпроси, свързани с бъдещите проекти на Ротари клуб Варна-Галатея и предстоящата през 2018 г. 15-годишнина на клуба.