Ротари клуб подема кампания за стимулиране на талантливи деца
Дата: 22.10.2011
Автор: http://regnews.net

Най- голямата неправителствена, хуманитарна организация Ротари клуб подема камоания за стимулиране на младите хора. Това обяви в Г. Оряховица новият Дистрикт Гуверньор на организацията в България Анелия Дошева. Тя беше на визита в региона по повод започналата от 1 юли Ротарианска година. Дошева се срещна с ротарианците от Г. Оряховица и Лясковец, както и с новия президент на местната организация Георги Георгиев.

До юли 2012 година Дошева, която шеф на продуцентска къща „Едита”, ще бъде президент на 2 500 ротарианците в България, обединени в 85 клуба. Присъствието на жените  Ротари е между 10 % и 14 %, както е по цял свят, така че Ротари клубовете в България не отстъпват по признака за феминизацията на останалите клубове по света, обясни Анелия Дошева факта, че все повече жени имат място в това движение. Ротари клуб- Г. Оряховица и Лясковец е един от клубовете, които са за пример в България.

Инициатива за стимулиране на талантливи деца, която е ежегодна и традиционна съвпада с една основните цели на Ротари- България през тази година- работата с младите хора. Насоката ни ще е в две възрастови групи от 12 до 18 и от 18 до 30 години. Целева група на проекта са деца с проблеми в социалната интеграция. Ангажиментите на Ротари продължават да са активни в сферите на образованието и здравеопазването, информира още Дистрикт Гуверньора. Анелия Дошева взе участие в национален семинар на тема "Членство и връзки с обществеността", който се проведе във В. Търново под егидата на Ротари клубовете от региона.


РК Горна Оряховица , Анелия Дошева , Ротари , Ротари клуб