Президент 2022-23, РИ
Начало » Ротари Интернешънъл » Президент 2022-23, РИ



Дженифър Джоунс, първата жена президент на Ротари Интернешънъл е перфектният лидер, който разпространява историите за доброто, което Ротари прави по света, и вдъхновява членовете на голямото ротарианско семейство да продължават да правят добро и да сбъдват мечти.
55-годишната Джоунс е родена в Уиндзор, провинция Онтарио, Канада.
Най-голямото от три деца, тя още от малка организира или участва в кампании за набиране на средства за различни каузи. С умиление си спомня организирането на карнавал в двора на семейството си в полза на деца с мускулна дистрофия. „Пораствайки, родителите ми ни дадоха криле, за да служим в нашата общност“, казва тя. Днес, нейните родители и един от братята й и съпругата му са ротарианци.
Пътят и в Ротари започва през 1997 година. Като начинаещ радиорепортер, тя отразява дейността на Ротари в Канада тогава и си спомня, че е посещавала клубни срещи, където членовете са били почти всички мъже. „Спомням си, че се чувствах много уплашена от преживяването“, казва тя. „Бях в началото на 20-те си години. Това бяха мощните двигатели на общността".
През 2001-02 г. тя е президент на Ротари клуб Уиндзор-Роузланд. На всяка среща избира на случаен принцип член, кара го да се изправи и му казва защо е важен за клуба. „Всяка седмица хората идваха, за да видят кой ще бъде следващият човек“, споделят членове на клуба.
Само на 40 години, през 2007-08, става Дистрикт Гуверньор на Дистрикт 6400. „Знам, че исках да вложа цялата си енергия в Ротари. Това ми харесва и това ще правя“, споделя тя. До този момент канадският Дистрикт 6400 никога не е имал жена Гуверньор.
Дженифър Джоунс е служила в Ротари Интернешънъл като Дистрикт Гуверньор, Председател на Комитет, Обучител, Модератор, Директор, Вицепрезидент и попечител на Фондация Ротари.
Тя изиграва водеща роля в усилията за ребрандиране на Ротари, като председател на Консултативната група на Ротари за укрепване. Тя е съпредседател на Комитета на кампанията End Polio Now Countdown to History, чиято цел е да събере 150 милиона долара за ликвидиране на полиомиелита.
Тя и съпругът й, Ник Краячич, са големи дарители – членове на Arch Klumph Society, Paul Harris Society, The Bequest Society.
Джоунс стартира собствена телевизионна продуцентска компания, Media Street Productions Inc., когато е в края на 20-те си години. „Винаги съм искала сама да начертая своя собствен път“, казва тя. „Понякога това означава да поемате рискове и да се отваряте за нови преживявания“.
Тя е председател на борда на директорите на Университета в Уиндзор и председател на Регионалната търговска камара Уиндзор-Есекс. Отличена е за службата си с медальона за мир на световна младежка организация YMCA, медала за диамантения юбилей на кралицата и наградата Миротворец на годината на Държавния университет на Уейн, която награда се връчва за първи път за канадец. Джоунс притежава и степен доктор по право.
Другите за Джоунс:
„Тя кара всички да се чувстват специални. Ето защо всички се чувстват като най-добри приятели с Джен.“, Ерик Лиу, Паст Дистрикт Гуверньор Дистрикт 5890, САЩ
„Тя просто е невероятна. Тя е рок звезда.“, Ронда Уолс Керби, Паст Дистрикт Гуверньор, Дистрикт 5890, САЩ
„Всичко, за което мога да видя, е енергията, която тя притежава.“, Ранди Харт, 2022-23 Гуверньор на Дистрикт 5000, Хавай
„Знаех още през 2013 г., че някой ден тя ще бъде президент на РИ. Тя има аура около себе си.“, Джо Хамилтън, паст президент РК Купертино
„Аз съм най-големият й фен. Тя наистина ме вдъхновява да продължа да правя това, което правя. Да бъда лидер. Ако тя го е направила, това означава, че и аз мога да го направя. Тя е икона, тя е легенда и тя е моментът!“, Аниела Караседо, студентка от ротариански младежки обмен в Мисисипи през 2019-2020 г.
„Тя е вдъхновението, енергията и лидерът, от които се нуждаем, за да продължим да развиваме Ротари и да разказваме историите за доброто, което правим по света.“, Виолина Костова, 2022-23 Гуверньор на Дистрикт 2482, България
Джоунс е нов вид лидер и е лидерът, от който Ротари се нуждае в момента!
Самата тя се определя с едно изречение: „АЗ СЪМ РАЗЛИЧНА!“