114 години Ротари Интърнешънъл: Ротари клуб Свищов
Дата: 19.02.2019

Ротари клуб Свищов е с утвърдени традиции, добре развита клубна култура, отворен към иновации и нови партньорства с клубове от страната и чужбина.

Ротари клуб Свищов е с утвърдени традиции, добре развита клубна култура, отворен към иновации и нови партньорства с клубове от страната и чужбина. Освен стремеж към по-добра служба, клубът си поставя и цели като: Задълбочаване на мрежовото партньорство с Ротари клуб Александрия. Провеждат се огледални посещения в началото и в края на ротарианската година, участие в съвместни благотворителни проекти, балове за набиране на средства и др. Поддържане на Ротарианската гора. Тя е засадена по повод 100-годишнината на Ротари и възстановена частично и разширена през 2014/15 ротарианска година по повод 110-годишнината на Ротари; Подкрепа на проекти на Ротаракт и Интеракт, както и работа по развитие на лидерските умения, екологични проекти и др.

РК Свищов гостува на РК Некертал – Швейцария по повод 20 годишнината на швейцарския клуб и успешното приключване на проект „Да подобрим живота на децата от СУПЦ „Св. Климент Охридски“ с. Овча могила“, реализиран от РК Свищов, РК Некертал (Neckertal)– Швейцария и РС Вюрцбург (Würzburg) Германия – октомври 2017

ротари



Гюнеш Ерташ, Зонален координатор по публичен имидж на Ротари Интернешънъл за Зона 20B 2014-2017 – на преден план, на заден план - Мариана Иванова – президент на РК Свищов (2014-2015) и Антон Георгиев - президент на РК Свищов (2015-2016) на откриването на ремонтираното общежитие в СУПЦ „Св. Климент Охридски“ с. Овча могила – съвместен проект на РК Свищов, РК Некертал (Neckertal)– Швейцария и РС Вюрцбург (Würzburg) Германия – 10.10.2015

ротари



РК Свищов – по време на почистването на Ротарианската гора – създадена по проект на клуба за 100 годишнината от основаването на Фондация Ротари и разширена с още 100 дръвчета по повод 110 годишнината на Фондация Ротари – април 2015 г.

ротари