5-то юбилейно издание на „SUN, FUN and DANCE”
Дата: 30.06.2019

Ротари клуб „Бургас - Пиргос“ с 5-то юбилейно издание на „SUN, FUN and DANCE”

В периода от 20.06 до 30.06.2019 се проведе ежегодният лагер по програмата на РИ – Международен Младежки Обмен/ММО/, организиран от Ротари Клуб – Бургас Пиргос и с активното участие на младите приятели от Итеракт и Ротаракт – Бургас Пиргос.
Участници в лагера бяха младежи от – Аржежнтина, Белгия, Ирлания, Италия, Русия и Тайван

Прирдържайки се към мотото – „Слънце, забавления и танци", лагерът започна с опознавателна разходка из Бургас.
Пиратско парти на корабче от Поморие до Созопол, повдигна духа на младежите и показа красотата на Черноморското крайбрежие.
За участниците бяха организирани екскурзии с опознавателна и развлекателна цел до м. Пода, с. Кликач, Айтос, Созопол, Черноморец и остров св. Анастасия.
Богато разнообразие от посещения на спецефични клубове и ресторанти край морското крайбрежие, спомагаше за доброто настгроение сред всички.
С посещението си в с. Бата, участниците в лагера се запознаха с бита, нравите и обичаите, характерни за Бургаския регион. Присъставаха и на нестинарска програма - емблематична за България.
Хореограф по народни танци ежедневно обучаваше младежите и ги запознаваше със спецификата на българските народни танци.
Младежите взеха участие в сбирката на РК Бургас–Пиргос, като бяха облечени с народни носии и показаха какво са усвоили от уроците по народни танци. Уменията им бяха завидни, особено бяхме впечетлени от изиграната от тях Ръченица.

Участниците в лагера останаха много очаровани от всичко, което им показахме през периода на лагера и споделиха, че много харсват нашата природа и култура.
На въпроса „Бихте ли посетили отново Бургас и България?”, всички категорично отговориха, че ако имат такава възможност, задължително ще го направят!