7-мо Международно Дунавско барбекю на Ротари клуб Русе Дунав събра средства в инициативата ПОДКРЕПИ ДЕЦАТА НА РУСЕ
Дата: 25.09.2019

В подобаваща за случая обстановка, на брега на Дунава, Ротари Русе Дунав в събота за 7-ми пореден път събра ротарианци и приятели от двете страни на реката.

В подобаваща за случая обстановка, на брега на Дунава, Ротари Русе Дунав в събота за 7-ми пореден път събра ротарианци и приятели от двете страни на реката.

Още в ранните часове започна трескава подготовка и работа по приготвяне на вкусните гозби и мезерлъци.

По-късно гостите бяха посрещнати по стар български обичай с хляб и сол от представителки на младежката ротарианска организация. С добро настроение и висока оценка за приготвените вкусотии събитието отрази и областният управител Галин Григоров, който е стар ротарианец /със заплазено членство поради служебните си ангажименти/.

Доброто настроение, подкрепяно от достатъчно доза хубаво слънчево време, идваше и от сандровското трио за народна музика, както и от изпълненията на момичетата от вокално студио за поп и джаз пеене "Икономов".

Компетентно международно жури оцени професионално приготвените мостри и раздаде награди на победителите.

Традиционно, и тази година се проведе благотворителен търг в подкрепа на тазгодишната идея, която обединява ротарианците в Русе. Кошница с колбаси бе апетитната примамка, която захрани интереса и чисто вкусово. Момичетата от Интеракт започнаха да приканят участници и гости в барбекюто да се включат в наддаването... до момента, в който Бачо Кольо /добил широка популярност преди 4 години с "патката на Бачо Кольо"/ подходи професионално и показа уникални заложби като организатор на търгове и други хазартни инициативи.

В крайна сметка кошницата спечели банкерката Румяна.