Митко Славов стана носител на специалната награда на Ротари Клуб Бургас
Дата: 25.09.2019

Легендата в българския културизъм Митко Славов, който има 15-годишна активна състезателна кариера и е носител на пет републикански и пет балкански титли, както и неколкократен шампион на турнира Мечката, тази година стана носител на специалната награда на Ротари Клуб Бургас, която с решение на борда се връчва на представител на спорта, допринесъл за популяризирането му сред младото поколение.

Приза в категория „класически бодибилдинг“ бе заслужено спечелен от Галин Марчев

Над 50 елитни спортисти се включиха в 23-ото издание на турнира по културизъм „Мечката” в Бургас. Зрелищната надпревара се преводе в Дома на народната армия (ДНА) в центъра на града.. Изваяни тела показаха в категории за мъже „физика до 179 см“, „физика над 179 см“, „бодибилдинг до 80 кг и 90 кг“ и „класически бодибилдинг“ културисти от цялата страна. При жените в две категории „бикини фитнес“ до 166 см и над 166см красиви тела демонстрираха над 10 участнички.

Турнирът се провежда в памет на Георги Николов, основател на „Първа частна милиция“, бивш спецполицай от звеното за борба с масовите безредици, който бе известен и с влечението си към културизма. 

Легендата в българския културизъм Митко Славов, който има 15-годишна активна състезателна кариера и е носител на пет републикански и пет балкански титли, както и неколкократен шампион на турнира „Мечката“, тази година стана носител на специалната награда на Ротари Клуб Бургас, която с решение на борда се връчва на представител на спорта, допринесъл за популяризирането му сред младото поколение. 



Грамотата, която има и паричен еквивалент, бе връчена от члена на Ротари Клуб Бургас Иван Ненков (вдясно)

Славов бе дългодоишен член на журито в турнира "Мечката". Първа награда в категория „класически бодибилдинг“ заслужено бе спечелена от Галин Марчев. След него се нареди със сребро Деян Михайлов, а на трето място с бронз остана Мартин Харалампиев. Редно е да се отбележи, че носителят на среброто Деян Михайлов е с инвалидност 96%, но това не му пречи да мери сили със здрави спортисти и други световни шампиони.

Майсторът на спорта Митко Славов: За мен началото на културизма беше в една маза в „Меден рудник“ с треньор Мечката

В категория за мъже до 179 см, първи стана Радослав Михайлов. Среброто грабна Илиян Кунчев, а брознова награда грабна Живко Костов.
В категория за мъже над 179 см шампион стана Георги Кръстев, а директно след него се анредиха Тихомир Иванов и Георги Кръстев.

Иван Ненков , Ротари , Ротари клуб Бургас , Бургас , турнир Мечката