„Лекар на годината 2019“ е члена на РК Варна-Евксиноград проф. д-р Пламен Панайотов
Дата: 18.10.2019

Назаем от "Здраве.Нет"

Началникът на Клиниката по кардиохирургия при УМБАЛ „Света Марина“ Варна,  проф. Пламен Панайотов стана Лекар на 2019 г. Призът му беше връчен от председателят на съсловната организация д-р Иван Маджаров тази вечер на тържествена церемония в София.

„Особено развълнуван съм, защото не го очаквах”, бяха думите на проф. Панайотов. Той благодари на хората, които са му дали възможност да се развива, както и на своя екип. „Защото без екип човек е нищо”, допълни той

Тази година БЛС реши да връчи и три специални награди. Едната от тях посветена на инициативата “Добрата дума лекува“, която е част от националната кампания срещу насилието над медици #ПребориГнева.

В централата на съсловната организация бяха изпратени стотици благодарствени писма, придружени със снимки. Най-много “добри думи” бяха получени за д-р Здравко Пенков от Сливен, който ще бъде отличен по време на церемонията.

Другите две специални награди бяха връчени на д-р Елиас Хаддад, който оперира под светлината на фенер и д-р Илиян Траянов, който заедно с колегите си от МБАЛ- Пазарджик, спаси родилка с амниотична емболия и ДИК синдром.

Съсловната организация получи десетки номинации от цялата страната в категориите: “Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“; „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“; „Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България; „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“ и „Лекар на годината 2019“.