1960 деца бяха изследвани за диабет в кампания на Ротари клуб – Панагюрище
Дата: 15.03.2017
Ротари клуб – Панагюрище финализира кампанията си
Автор: http://pia-news.com



Ротари клуб – Панагюрище финализира кампанията си за превенция на детския диабет. В рамките на нея са били изследвани общо 1960 деца от детските градини, както и начален, основен и горен курс в училищата в общините Панагюрище и Стрелча.
Инициативата на панагюрските ротарианци бе част от националната кампания „Деца и диабет в училище. Да поговорим за диабета“.
Припомняме, че сумата за благотворителната кауза бе събрана по време на годишния бал на Ротари клуб – Панагюрище състоял се на 26 ноември миналата година в хотел „Каменград“. Това бе и събитието, с което панагюрските ротаринци отбелязаха своя 15-годишен юбилей.
Предходната кампания, проведена през 2015 година, бе подкрепена от няколко Ротари клуба в страната (Банско, Разлог, Момчилград, Гоце Делчев). Броя на децата, на които тогава бе измерена кръвната захар бе 9 520 деца. От тази бройка бе открито едно дете с изключително висока КЗ и родителите бяха посъветвани веднага да потърсят лекарска помощ. Детето бе прието веднага в Детска клиника по педиатрия София и бе избегнато да пристигне в критично състояние след няколко дни.


Ротари клуб , Панагюрище , кампанията си за превенция на детския диабет