2500 български ротарианци ангажирани с хуманитарна дейност
Дата: 10.09.2011
Автор: http://dariknews.bg

По четири основни направления ще работят българските ротарианци през започналата от 1 юли ротарианска година, съобщи Дистрикт Гуверньора на организацията Анелия Дошева.

Тя е във В. Търново за участие в национален семинар на тема "Членство и връзки с общественстта". 2500 са ротарианците в България, обединени в 85 клуба. Утре вечер предстои да бъде чартиран най-новия клуб този в Елена. През следващите месеци ротари-клубовете ще продължат да се стабилизират и укрепват, информира Анелия Дошева. Работата с младите хора разпределени в две възрастови групи от 12 до 18 и от 18 до 30 години също ще бъде приоритетна. Ангажиментите с сферите на образованието и здравеопазването остават, като стремежът е да се разширяват.

Асистент Дистрикт Гуверньора за В. Търново адвокат Митко Минев добави, че тук в ротари-клуба членуват 39 души. Организацията спонсорира ежегодно музикалния конкурс “Сребърна Янтра”, организира благотворителни балове, средствата от които насочва в социалните домове. Великотърновските ротарианци се включват активно и в акциите на колегите си от другите градове. Така например в момента се подпомага проект на столичен клуб “Да бъдеш гражданин”, по който вече има издаден учебник по поведение на личността в обществото за ученици в начален курс на обучение. Целева група на проекта са деца с проблеми в социалната интеграция.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=773498


Анелия Дошева , ротарианци , Митко Минев , РК Велико Търново , велико търново , ротари клуб