РОТАРИАНЦИТЕ ОТ ТЪРГОВИЩЕ СТРОЯТ ЗАСЛОН НА ПЪТ ЗА ДРЕВНИЯ ГРАД МИСИОНИС

РОТАРИАНЦИ СТРОЯТ ТУРИСТИЧЕСКИ ЗАСЛОН НА ПЪТ ЗА ДРЕВНИЯ ГРАД МИСИОНИС

 

 

Водени от основния принцип в ротарианското движение – инвестирането в общозначими ценности и тази година 9-я благотворителен великденски бал на Ротари клуб – Търговище имаше своя кауза. Целта беше ротарианците да подпомогнат финансово идеята си за построяване на туристически заслон по пътя за древния град Мисионис. Общата събрана сума от бала надхвърли 10 000 лв., като  основната част от нея - 5 690 лв., ротарианците, техните семейства и приятели събраха на благотворителния търг. Те наддаваха за 25 предмета на изкуството, антикварни вещи, ювелирни изделия, стъклопластики, монети и др. Най-скъпата откупка направи бизнесдамата Зорница Зашева, която стана собственик на уникална стъклопсластика, дело на най-добрия у нас художник-витражист Юрий Василев. Широко развързаха кесиите си още управителят на „Екофол” Румен Димитров и агробизнесменът Божидар Митов.

Допълнителни парични дарения постъпиха от куверти и томбола с награди. Съпричастна към идеята на ротарианците е и арх. Вичка Стоянова, от общинската фирма „Адапт”, която безвъзмездно дари архитектурния проект на заслона. 

Туристическата придобивка за любителите на природата ще бъде разположена на 302 м надморска височина по пътя за Мисионис. Заслонът е с площ 30 кв. м. и ще бъде изграден изцяло от екоматериали – дърво и камък.

 

          Кольо Колев  -  секретар на Ротари клуб Търговище 2010 - 2011

 Период за осъществяване на проекта
03.2011 - 12.2012

Клубове, участващи в проекта
Т

Начин на финансиране на проекта
собствени средства

Сума на проекта
15 000 лв