Завършен проект: Час по бизнес

03.02.2010г: Първи час по бизнес - Менабрия
17.02.2010г: Час по бизнес - КА-2
01.03.2010г: Час по бизнес - ХИТ-А

...За избора на вярната посока
...За пътищата към успеха
... За обмена на опит и идеи
...За да проверим вярно ли е това,
което пише в учебниците


     С проекта „Час по бизнес”, членовете на РК Несебър, водени от поставените високи етични ротариански стандарти за служба на обществото, желаят да засилят връзката между бизнеса и образованието и да допринесат за професионалното и гражданско израстване на младите хора в Несебър.
     Като бизнес лидери и професионалисти предлагаме да запознаем учениците, както с основните понятия в бизнеса, така и с конкретните ситуации от практиката, иновативни решения, пазарни нововъведения, както и разпространяване на знанието за корпоративна социална отговорност. С тази програма целим да запълним празнината между училищните знания и реалностите, които очакват учениците / нашите деца/ и с това да помогнем за по-успешната им професионална и социална реализация.
• „ХИТ – А” - АД Инж. Христо Вангелов – завършил Лесотехнически институт – София, основател на РК Несебър. Дружеството е основано през 1990 г. – строителство на сгради и строителни съоръжения , притежава бетонов център, варов възел, арматурен цех, разполага с квалифицирани инженерно – технически кадри с над 19 години стаж в строителството .
• „КА – 2” ООД Инж. Георги Кехайов – завършел МЕИ – Варна, специалност „Машинно инженерство”, ротарианец от 2004 г. Фирмата води своето начало от 2002 година. Оторизиран партньор на REHAU за производство на PVC дограма и на ETEM за производство на AL дограма, окачени фасади и облицовки с Etalbond. Политиката на фирмата е "Качеството преди всичко".
• ФК „Менабрия” Христо Пенов – завършил „Международен Туризъм” , Руска филология –СУ, Икономика Финансова къща „Менабрия” е специализирана във финансови и бизнес консултации, предлага различни инструменти за финансови операции, валутни операции, работа с чекове, кредитни карти, кешови плащания. Инвестиция в недвижими имоти.
• Държавна дивечовъдна станция” – Несебър Инж. Магдалена Мандулева – завършила Лесотехнически институт – София, Ротарианец от 2005г. Държавна дивечовъдна станция “Несебър” заема най-източните части на Стара планина и хълмистите райони на юг от нея.Тя контролира 35695 ха горски фонд от територията на Общините Поморие, Несебър и част от горския фонд но Община Руен. Населените места в района й наброяват 35, като сред тях има 5 града – гр.Каблешково и известните черноморски курорти гр.Несебър,гр. Поморие,гр.Св.Влас и гр.Обзор.Комплексите “Слънчев бряг” и “Елените” и многобройните хотели по крайбрежието допълват картината на един курортен край, който гората прави още по привлекателен. Наред с традиционния морски туризъм, в региона се разви и ловния туризъм. Добиха се много капитални трофеи от благороден елен и дива свиня, които са на световно равнище. Трофеината сбирка на станцията разпалва силно страстите на всеки посетил я ловец.
• Стоматология Д-р Спасимир Газдов и Краси Газдова – стоматолог и еколог , семейство, което не е забравила духа на пътешествията и рокендрола. Ротарианци съответно от 1996 г- РК Ямбол и 1998г. РК Пентагон, САЩ. Получавайки своята диплома и квалификация по дентална медицина и следейки развитието на науката, един от първите в България , прилага и внедрява лазерната стоматология в практиката си . Заедно със съпругата си Краси , са участници в хуманитарни мисии в Манила и Филипините
• Туризъм Г-жа Малина Стратиева – изпълнителен директор „Слънчев бряг” АД от 2001 г – започва работа като екскурзовод в далечната 1980 г., владее четири езика. В РК – Несебър е с най- съществен принос за осъществяване на програмите за младежки обмен. Ще представи своя професионален път и курортен комплекс „Слънчев бряг” Изграждането на курорта започва през 1958 година .Слънчев бряг е най-динамично развиващият се курорт по българското Черноморие. През последните пет години в него са инвестирани над един билион евро, за да се превърне в курорт сравняван с крайбрежията на Южна Франция и Испания. В момента в Слънчев бряг има над 300 хотела, няколко къмпинга и много места за развлечение. Комплекса е носител на престижното отличие „Син флаг” – признание за запазена екологично чиста природна среда.

     Нека в „Час по бизнес” да подадем ръка на бъдещето си !

Нася Игнатова – Президент
РК – Несебър 2009-2010 г.

Период за осъществяване на проекта
2010г.

Клубове, участващи в проекта
Р

Начин на финансиране на проекта
клубни средства

Сума на проекта
-