Художествено осветление на камбанарията на църквата в с. Бяла Черква
 

КОГАТО ВИНОТО, ЛЮБОВТА И ПРОШКАТА СЕ СЛЕЯТ В ЕДНО

       Тук е мястото да кажа, че осветлението на камбанарията в центъра е направено по проект и със спонсорството на нашия клуб и клубовете от Търново и Габрово. Това добро дело е увековечено и с табелка, поставена на камбанарията, на която стои логото на Ротари- България и клубовете, спонсорирали мероприятието. Данчо и г-жа Тодорова свалиха бялото платно от табелата под звуците на

Бяла Черква има прекрасна традиция- зарязване на лозята, за берекет, да дава лозето повече грозде, да има в бъчвите вино, да са здрави хората.

Под звуците на жива духова музика цялото село, ние и останалите гости тръгваме към лозовите масиви. Прекрасните изпълнения на музикантите- типични хора от Северна България, създадени от най-големия композитор на духова музика- Дико Илиев са чудесен фон и създават прекрасно настроение по пътя. Спираме се при паметника на Цанко Церковски, изграден на гроба на видния българин в местността Славееви гори. Думата е дадена на Людмил Андреев- президент на Ротари клуб София Витоша. Той поздравява всички с празника, благодари за милата покана и казва няколко думи за

Там всеки от нас зарязва лозите и с пръчките свиваме венци за здраве и берекет. От кметството на селото дават малка закуска и чаша вино. В настроение се връщаме обратно в селото. Там вече ни чака президентът на дистрикта и наш приятел Пламен Минев. Всички ротарианци се събираме отново при камбанарията. Свещенникът на селото чете молитва за здраве, освещава официално табелката на Ротари- България и осветлението на паметника-камбанария.

Пламен Минев говори за приятелството, за целите на Ротари, за добрите дела, които ротарианците имат желание да правят всеки ден, за помощта, за любовта, за прошката . Нашият приятел Данчо изказва на църквата, която е и паметник на културата с голяма историческа стойност.

 

Ръководството на селото ни кани

Милите ни домакини ни изпращат с пожелания за нови срещи догодина и прекрасни подаръци, които винаги ще ни напомнят за това невероятно преживяване.

 

От мястото на събитието- ваш искрен приятел,

 

 Период за осъществяване на проекта
14 февруари 2010 г.

Клубове, участващи в проекта
Р