Ротари Клуб- Несебър и МДЛ "Лина" организират кампания за безплатно изследване на простатната жлеза при мъжете под мотото: ,,СПАСИ СЕБЕ СИ
Начало: 2014-02-01
Край: 2014-04-30
Ротари Клуб- Несебър и МДЛ "Лина" организират кампания за безплатно   изследване на простатната жлеза при мъжете под мотото:    ,,СПАСИ СЕБЕ СИ

Ротари Клуб- Несебър и МДЛ "Лина" организират кампания за безплатно изследване на простатната жлеза под мотото

,,СПАСИ СЕБЕ СИ”

Ротари Клуб- Несебър и МДЛ "Лина" организират кампания за безплатно изследване на простатната жлеза под мотото

,,СПАСИ СЕБЕ СИ”

Заболяването на простатата е на първо място от туморите на урологичната система и е на трето място като причина за смъртността при мъжете. В последните 20 години заболяването бележи ръст над четири пъти. Тези факти са крайно обезпокоителни, като се има в предвид подмладяването на пациентите.

Само ранното диагностициране позволява прилагането на радикални методи за лечение. Имайки в предвид много добрите резултати от ранната диагностика и лечение , осъществена чрез насочени профилактични прегледи, Ротари Клуб Несебър и МДЛ "ЛИНА" организират кампания за безплатно изследване на простатната жлеза при мъжете.

Кампанията е до 30.04.2014год. и включва изследване чрез вземане на кръв от вената и отчитане стойността на PSA-специфичен кръвен маркер за простатната тъкан без направление от личен лекар.

По време на кампанията ТАЛОН ЗА БЕЗПЛАТНО ИЗСЛЕДВАНЕ се предоставя чрез: Приятел- член на РК Несебър, Личните лекари, Клубовете на пенсионера, Здравната къща или от офиса на Рекламна къща ,,ДЕЯ”, срещу сградата на Общината. С талона се посещават Медицинските центрове, участващи в кампанията, като за Несебър е ,,Общинска здравна къща,, тел: 0554/ 4 20 10.
След получаване на резултатите същите се консултират с личния лекар или специалист уролог.