Ротация на зона 3 и РК Враня/ Сърбия / на Празника на черешата в Кюстендил
Начало: 0000-00-00

Фактът, че новият АДГ на Зона 3 Д-р Райка Арабаджиева е член на РК Кюстендил, е една от причините да бъдем домакини на тазгодишната ротация. Втората причина за поредна година е Празникът на черешата, който все повече добива популярност, дори извън пределите на страната ни. (Тук дори не става дума за това колко са известни и вкусни кюстендилските череши - не подлежи на коментар). На официална церемония в ресторант „Панорама” в хотел „Велбъжд” паст АДГ Йонко Гергов предаде длъжността и представи пред РК Самоков, РК Дупница и Ротаракт Дупница новия ни АДГ. Той пожела на последователя си увереност и търпение в службата на зоната и дистрикта. От своя страна в „съкратено слово от 15 минути” (това беше малка шега между двамата) Райка Арабаджиева сподели плановете си и обеща да бъде в помощ на всички.
Събитието беше повод за приемане на нови членове в клуба на Дупница. А Дидияна Миланова се възползва от последните минути като президент на РК Кюстендил, за да приключи за годината с дарение за детския фолклорен състав „Славейче”при читалище „Братство”. Те пък поздравиха с акапелно изпълнение на автентичен кюстендилски фолклор.
С много настроение продължи ротацията на клубовете от зоната, като всеки беше подготвил приятна изненада както паст, така и елект президента. Естествено младостта беше най- открояваща се, защото ротаракт президентът представи своя борд чрез символични подаръци.
Ротация направиха и гостуващите приятели от РК Враня от Сърбия. Новият им президент напомни, че след работната среща във Враня през януари т.г. предстои през септември пак среща клубовете от Враня, Кюстендил, Куманово, Благоевград, като покани Дупница и Самоков да се включат в това сътрудничество, на което пак сме домакини.
Гости на това тържество бяха приятели от РК Куманово, но най- атрактивен беше представителят на ротари деца - Никола Колев от Добрич. Той представляваше своята майка –президентът на РК Каварна –Десислава Гичева при размяната на флагчета на клуба.
За да не изменим на повода, всичко беше свързано с череши. РК Кюстендил почерпи гостите си не само с прекрасния плод, но вдигнахме наздравица за да е успешна новата ротарианска година с отлежала черешова ракийка.