Посещение на ДГ в РК Търговище
Начало: 2018-09-27
Край: 2018-09-27
Посещение на ДГ в РК Търговище

Дистрикт Гуверньорът на Ротари България Веселин Димитров в края на септември посети Търговище. В ранния следобяд той се срещна с кмета д-р Дарин Димитров и областния управител Митко Стайков. Заедно с него на срещите присъстваха президентът на Ротари – Търговище Емил Чаушев, Кольо Колев и Атанас Цанев. По-късно ДГ Веселин Димитров разговаря и с членовете на местния Ротари клуб.
В началото на ротарианската година на ротационен принцип член на Ротари заема позицията дистрикт гуверньор, а на същия принцип в местните клубове заемат местата си новите президенти.
В кабинета на градоначалника участниците в срещата обсъдиха възможности за съвместни инициативи, като кмета д-р Димитров заяви подкрепата на Община Търговище в осъществяването на различни начинания. От своя страна ротарианците съобщиха, че ще финансират с 12 000 лв. реставрацията и консервацията на открития през този археологически сезон на Мисионис баптистерий, където са се кръщавали възрастни езичници. Предстои той да бъде възстановен и защитен със стъклен покрив.
По думите на Дистрикт Гуверньора на Ротари България Веселин Димитров стана ясно, че фокусът на дейността им е насочена главно към образованието, спорта, здравеопазването, чистата околна среда и развитието на общността.
Областният управител Митко Стайков информира Дистрикт Гуверньора за необходимостта от осигуряването на нов автомобил за МБАЛ Търговище за нуждите на отделението по хемодиализа.
ДГ Веселин Димитров благодари на местните управници за добрия диалог и им подари знаме с мотото на тази ротарианска година „Бъди вдъхновението!“.