Юбилей -10 год. РК Айтос
Начало: 2019-11-16
Край: 2019-11-16
Юбилей -10 год. РК Айтос

П О К А Н А

Скъпи приятелю, каним теб и твоето семейство на 16.11.2019г. от 20:00 ч. в гр. Айтос, ресторант „Водопада“, да отпразнуваме заедно ДЕСЕТАТА ГОДИШНИНА от чартирането на Ротари клуб Айтос.
Искрено се надяваме да споделите тези приятни мигове с нас.
Хубавото настроение си вземете и за много изненади се подгответе.
П Р О Г Р А М А

15.11.19 г. – Петък

- 17:00 ч. – 18:30 ч. Откриване на изложба във фоайето на читалището с фотографии от конкурса ”Това е моят град”. Коцерт „Това сме ние” в читалищния салон с участието на колективи и индивидуални изпълнители свързали творческия си път с Ротари.

16.11.19 г.- Събота

- 13:30 ч. – 16:00 ч. Запознаване на гостите със забележителностите на нашия град. Посещение на етнографски комплекс ”Генгер” и параклиса към него. Разходка из обновения лесопарк” Славеева река”. Разглеждане на зоологическата градина. Мини поход до „Трите братя” скално образувание, наскоро включено в 100-те туристически обекта.
Сформиране на групата до 14:00 в ресторанта на хотелски комплекс „Славеите”.
- 19:00 ч. Тържествено включване осветлението на скулптурния комплекс, намиращ се на западния вход на града, монтирано по клубен проект, реализиран със средства на Айтоските ротарианци.
- 20:00 ч. Тържествена вечеря в Ресторант „Водопада” по случай Десетия рожден ден на Ротари клуб Айтос. Куверт 50 лв.
Очакваме ви!
Телефон за резервации: 0887671200 най-късно до 11.11.2019 г. Тодор Демирков - чартър президент на клуба


ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА

- За тези от Вас, които желаят да пренощуват на 16.11.2019 г. вечерта, сме ангажирали:
- Хотелски комплекс „Славеите” в гр. Айтос. Цена за единично настаняване 42 лв., двойно настаняване 50 лв.
- Хотелски комплекс „Звездица” с. Съдиево на 5 км. от Айтос. Цена за единично настаняване 50 лв., двойно настаняване 60 лв.
- Заявки за резервации най-късно до 11.11.2019 г. на тел. 0887 67 12 00 -Тодор Демирков – Чартър президент на клуба
- Празнична вечеря - ресторант „Водопада“. Куверт 50лв.

- Етнографски комплекс „Генгер“ - Комплексът е действаща на открито етнографска експозиция. В Алеята на старите занаяти са разположени ателиетата на айтоските майстори, които пазят стария инструментариум за изработката на произведения от традиционния бит на българите представяща най-типичните за Айтоския край народни художествени занаяти –грънчарство; медникарство; приложни изкуства, хлебарство и кошничарство. В комплекса се намира и етнографска къща-музей, която дава представата за живота и бита на средно заможно айтоско семейство. Комплексът съхранява архитектурата и традициите на стария град от края на ХІХ и началото на ХХ век. Над "Генгер" е и единствената в района стена за алпинисти, която привлича в Айтос много клубове за скално катерене.
- Айтоският зоопарк е един от най-посещаваните в страната, който съчетава уникалното разнообразие от екзотични животни и птици, общо над 200 на брой. Зоопаркът е единствен в региона. Създаден е преди повече от 45 години от Общината, с изключителното съдействие на предприятията, институциите и гражданите на Айтос. Разположен в северната част на парк „Славеева река” и заема площ от 10 дка.

-Скално образувание „Трите братя“.
Това чудно скално образувание „Трите братя” се намира на 200 м надморска височина в местността „Казаните” и е един от символите на град Айтос. То се намира северно от града, в лесопарк „Славеева река” и заема площ от 1 хектар. От 1972 г. е обявено за природна забележителност, разположено е в държавния горски фонд и се охранява от Държавното лесничейство. Природната забележителност е най-новото попълнение в списъка на стоте туристически обекта в България.