Прием на нови членове на РК "Русе - Дунав" и първа среща на бъдещите ротарактори
Начало: 2013-01-21
Край: 2013-01-21
Прием на нови членове на РК "Русе - Дунав" и първа среща на бъдещите ротарактори

На 21 януари Ротари клуб „Русе-Дунав” проведе клубна асамблея, на която беше извършен ритуал по приемане на нови членове и Информационна среща за чартиране на РАК „Русе – Дунав”.

С официална церемония, водена от президента на РК „Русе-Дунав” Пламен Цветков и церемониалмайстора Илия Димитров, в ротарианството бяха посветени Анастас Георгиев – юрист, Евгени Велковски – агроном и Пламен Генчев – инженер.

Тримата нови ротарианци положиха клетва в присъствието на гостите: Ирена Бонева – Асистент Дистрикт Гуверньор, Емил Коцев – Председател на Комитета по клубна дейност на Дистрикт 2482, Младен Ганчев – Президент на РК „Русе”, Венцислава Николова – Президент на РАК „Русе”, д-р Ладислау – Президент на РК „Данубиус – Гюргево”.

Новоприетите членове на РК „Русе-Дунав” получиха символите на клуба и ротарианската организация – значки и членски карти. Те бяха поздравени от ротарианците, присъстващи на официалната церемония и своите семейства.

След церемонията по приема беше положено началото на създаването на РАК „Русе-Дунав”. Президентът на РК „Русе-Дунав” Пламен Цветков разясни на бъдещите членове на младежката структура, нейните цели, принципите и ролята на РАК в голямото ротарианско семейство. След кратко представяне на кандидатите президентът на клуба връчи „Наръчник за РАК клуба” на Наталия Лукова, като им пожела активно и всеотдайно да работят за ротарианската идея.

Специални поздравления към новоприетите членове и младите кандидат-ротарактори, отправи и паст президента на РК „Данубиус – Гюргево” и настоящ кмет на Гюргево Николае Барбу. В словото си той наблегна и на сътрудничеството между ротарианците от Русе и Гюргево, и изрази надежда, че двата клуба от Русе и Гюргево ще реализират повече проекти в служба на обществото, по новите правила за работа с фондация „Ротари”.