Ротари клуб Нова Загора приключи успешно проект Вдъхновено, адаптивно, виртуално и реално в образованието
Дата: 26.03.2019

Ротари клуб Нова Загора приключи успешно в СУ"Иван Вазов" своя проект, подкрепен с дистриктен грант: Вдъхновено, адаптивно, виртуално и реално в образованието

Проект “Вдъхновено, адаптивно, виртуално и реално в образованието ” се финансира от Фондация Ротари чрез Дистрикт 2482 - България и Ротари клуб Нова Загора, с подкрепата на Ротари клуб Сливен и Ротари клуб Стара Загора

Идеята е учениците да разработват в ателие „От деца за деца“ образователни електронни продукти. Смисълът на иновацията е учениците волево да усвояват учебното съдържание, за да преконфигурират и преструктурират информацията така, че да я приложат на най-високо творческо равнище - с образователни цели в практиката.

Целта на проекта е чрез задълбочаване и разширяване на езиковите компетентности да се стимулира и мотивира съзнателното и целенасочено изучаване на българския език и литературата. Едновременно с това надграждаме действащ проект на клуба в същото училище – „Деца и родители – заедно в ежедневието”.

Приятелите от клуба и училищните педагози участваха на доброволни начала в изпълнението на дейностите по проекта.

На официалното откриване присъстваха г-н Георги Николов - председател на Общински съвет Нова Загора, г-н Ивайло Енев - зам.кмет, приятели от клуба.