Пролетно почистване 2012г. - Несебър
Дата: 25.04.2012

В деня на земята, 22 април, ние приятелите от РК Несебър решихме подобавъчно да отбележим този празник. Поставената цел бе да почистим планинските пътеки над гр.Свети Влас и оформените места за пикник. С тази идея бързо привлякохме интереса както на приятели и съмишленици.

Скъпи ротариански приятели,
на деня на земята, 22 април, ние приятелите от РК Несебър решихме подобавъчно да отбележим този празник. Поставената цел бе да почистим планинските пътеки над гр.Свети Влас и оформените места за пикник. С тази идея бързо привлякохме интереса както на приятели и съмишленици, така и на близките нам клубове – Зонта и Лайънс.
С вече оформената цел получихме и помощта на службата по чистота към кметството, които ни снабдиха с латексови ръкавици и чували за смет, организираха извозването на сметта и обещаха предоставянето на солидни кофи за смет, предназначени за местата за пикник.
И така, въоръжени с чували и добро настроение рано в неделната сутрин разпределихме всичките над 60 участници, на групи и всяка от групите атакува своята пътека. За наше голямо учудване и възмущение начало на всяка от пътеките приличаше на микро сметище. Всяка от пътеките до самият им край на билото на планината и самите места за пикник за всеобща радост бяха слабо замърсени. Имаше инцидентно на места хвърлени отпадъци. До обяд всяка от групите си беше обходила и изчистила района и се бяхме събрали на уреченото място за пикник.
С радости, веселие и забавления всички заедно си спренахме един добър завършек на започнатото дело. Усмивките в лицата на хората бе наградата за нас, а за опазването на природата трябва да бъдем по-предпазливи и по-взискателни, за да може да се радваме на безценните красоти, които тя ни предоставя.

Поздрави,
Емил Атанасов - РК Несебър