По-добро здраве за най-малките в Русе
Дата: 27.08.2019

Проектът По-добро здраве за най-малките е инициатива на 22-мата Ротарианци от единия от двата клуба в града и се реализира за една година.

Ротари клуб „Русе-Дунав“ изпълни проект, с който бяха подменени над 350 кв. м. настилки в Детска ясла No. 4 в град Русе. Старите балатумни настилки бяха подменени със съвременен ламиниран паркет от висок клас и детски килими.
Целта е, чрез подобряване на изолационните качества на пода, на който играят децата, да намалеят простудните заболявания, както и да се улесни поддръжката на повърхностите. По проекта бяха дарени и електронно оборудване за аудио и визуални занимания на децата, детски кошари, люлки и друго обзавеждане.

Всички ремонтни дейности и дарени вещи да съгласувани с нуждите на децата след консултации с професионалния екип на заведението и в тясно сътрудничество с директорката, както и с общинската администрация.

Проектът „По-добро здраве за най-малките“ е инициатива на 22-мата Ротарианци от единия от двата клуба в града и се реализира за една година. Стойността на проекта е 6200 щатски долара. Финансирането е осигурено от Дистриктен грант към Фондация Ротари (40%) и от членовете и дейността на клуба (60%). Проектът бе изпълнен с подкрепата на община Русе.Последните 10 новини

» Ротари клуб Нова Загора - "Спомоществовател на образованието"
» Международно сътрудничество РК Добрич - РК Измаил
» Ротари клуб – Разград, съорганизатор на конференцията „Нови индустрии, дигитална икономика, общество – проекции на бъдещето – II”
» ДГ Митко Минев в Ротари клуб Провадия
» 4 месеца след началото на ротарианската година 74 процента от целите посочени от клубовете за фонда EndPolio са изпълнени
» Послание на ДГ Митко Минев за м.ноември 2019
» Ротари Клуб Харманли, проведе официална среща с Ротари Клуб Нингбо, Китай
» Три подготвителнни семинара - три невероятни събития във Варна, София и Ямбол
» Списанията на Ротари – България 1933-1941
» Вечер на печените кестени и младото вино