Ротари клуб и Община Велико Търново ремонтират чешмата в парк „Марно поле”
Дата: 27.08.2019

От Общината и от Ротари клуб призовават гражданите да пазят придобивките, които правят града по-красив и създават удобства за жителите и гостите му.

Ротари клуб – Велико Търново и Общината в старата столица ремонтират чешмата в парк „Марно поле”. Съоръжението имаше теч, който наводняваше централната алея и създаваше дискомфорт на хората, които се разхождат и отдъхват в парка.

Причината за ремонта е, че коритото на чешмата непрекъснато се задръства от всевъзможни отпадъци и затова прелива, обясниха ротарианците, които изградиха придобивката през 2012 година. Тогава със собствени средства в размер на над 40 000 лева те направиха и подариха на великотърновци красивата чешма от бял камък. Проектът, изработен от арх. Пламен Цанев и скулптурата на проф. Милан Андреев, също бяха дарени.  В чешмата бяха вградени символично логата на „Ротари интернешънъл” за последните четири години, като за 2012 логото е било „Мир чрез приятелство”. Скулптурата завършва със знака на  Ротари клуб – Велико Търново.

Днес цялото тяло на чешмата беше вдигнато, за да може под него да се изгради ревизионна шахта и да се намери допълнителен вариант за връзка с канализацията, като целта е реконструкцията да не позволява отново да се появи теч. Средствата за ремонта са осигурени от Община Велико Търново.

От Общината и от Ротари клуб призовават гражданите да пазят придобивките, които правят града по-красив и създават удобства за жителите и гостите му.