Болницата в Шумен получи оборудване със съдействието на РК София Интърнешънъл
Дата: 07.08.2019

Оборудване на стойност 30 000 евро получи МБАЛ Шумен със съдействието на РК София И. нтернешънъл

Ротари клуб София Интернешънъл с успешен международен проект с Ротари клуб Корнойбург – Австрия и Ротари клуб Клостернойбург – Австрия.

Ротари клуб София Интернешънъл стартира международен съвместен проект с два австрийски клуба – Ротари клуб Корнойбург – Австрия и Ротари клуб Клостернойбург – Австрия. Проектът се казва МЕД-Бул (MED-Bul) и е дарителски проект за рециклирана медицинска техника от няколко австрийски болници до български болници с недостатъчно или с лошо оборудване.

Първото оборудване на стойност 30 000 евро беше доставено на 7 август 2019 г. в болницата „МБАЛ – Шумен” АД. Дареното оборудване е в добро състояние и напълно ефективно. Оборудването е устройство за стерилизация, което беше прието с благодарност от директора на шуменската болница Д-р Димитър Костов и бе предадено от Паст секретаря на Ротари Клуб София Интернешънъл и главен организатор на проекта, г-н Румен Русинов на заместник-директора на болницата Д-р Недко Тодоров.

Транспортирането на оборудването до „МБАЛ – Шумен” АД беше извършено безвъзмездно от „Йобстел България” ООД.

Проектът за дарение започва сега и съвместният екип от Австрия и България координира следващата доставка в други български болници. Очаква се тя да се извърши и в рамките на месец август, а през есенните месеци още камиони с медицинска техника да бъдат дарени на български болници.

Ротари , ротарианци , София Интернешънъл , Ротари Клуб , МБАЛ Шумен , здравеопазване

Последните 10 новини

» Осми Голф турнир за Купата на Гуверньора
» Дженифър Е. Джоунс, член на Ротари клуба на Уиндзор-Роузленд, Онтарио, Канада, е номинирана за президент на РИ за 2022-23 г.
» Проект на Ротари клуб Асеновград
» Послание на ДГ Илиян Николов за август 2020
» Нов кувьоз дари Ротари клуб Казанлък
» Второ поколение в Ротари клуб СЕВЛИЕВО
» Активен старт на роарианската година
» Среща на Президента на РК Габрово с Кмета на гр. Габрово
» Съби Стойчев е президент на Ротари клуб Нова Загора за 2020/2021 година.
» РК СТАРА ЗАГОРА-БЕРОЕ РЕАЛИЗИРА ПЪРВИЯ СИ ПРОЕКТ ЗА РОТАРИАНСКАТА 2020-2021 ГОДИНА