Автограф за 450 лева
Дата: 23.04.2012
Автор: http://shmoko.bg

Точно 15 790 лева събраха шуменските ротарианци на пролетния си бал и ще ги дадат за ремонт на танцувалната зала на Младежкия дом. В събота вечерта близо сто души, членове на всички ротари клубове в града, се събраха в паркетната зала на бал и благотворителен търг. За ремонта на салона са нужни 30 000 лева и кампанията с различни инициативи ще продължи, докато се събере цялата сума

Един от най-любопитните предмети на търга беше баскетболна топка с автографа на Денис Родман. Наддаването със стъпка от 10 лева вдигна цената й двойно и камбаната удари на 450 лева. Най-висока цена обаче достигна старинен пътнически иконостас, изработен от дърво през седемнадесети век. За него собственикът на сторителната фирма "ЖСП Стил" Стефан Начев (на снимката долу) наддава до 1 170 лева и каза, че ще го окачи в офиса си.
На търга бяха разиграни общо 11 предмета. Ценен пепелник от оникс, принадлежал някога на султанската фамилия Гераите, бе откупен за 520 лева от президента на Ротари - Шумен Николай Филипов. Нотариус Ася Асенова пък се сдоби с ценно антикварно издание от 19 в. на шекспировия "Крал Лир" за 520 лева. Всеки от гостите бе платил куверт за вечерята.
Мнозина от тях си купиха в полза на каузата и издадената неотдавна "История на ротарианството" в България, която авторът Цвятко Кадийски презентира на бала. Историята твърди, че шуменецът Н. П. Николаев е бил сред основателите на българското ротарианство и първи негов президент, клубовете във Варна и Бургас също някога са оглавявани от шуменци.


Ротари , Шумен , РК Шумен , Ротари клуб Шумен