180 гости уважиха Ротари клуб Стара Загора-Берое на стилно тържество по случай третия ни рожден ден
Дата: 08.02.2020

На тържеството присъстваха над 80 ротарианеца от 33 клуба в страната, старозагорския митрополит Киприан, представители на местната власт, бизнеса и приятели на клуба. На същият ден се проведе и традиционното обучение на екипа на Ротари Дистрикт 2482 България, на което имахме честта да бъдем домакини.

На 8 февруари Ротари клуб „Стара Загора – Берое“ отбеляза с благотворителна вечер своя трети рожден ден. В подкрепа на проекта „Възстановяване и обзавеждане на социално-милосърден център „Свето Благовещение “ в Стара Загора бяха събрани и дарени над 31 хил. лв. Каузата има за цел осигуряване на грижа за социално слаби хора, семейства и деца от местната общност. Предлагане на храна и подслон, просвещение и образованост, лечение и здравни грижи. Сградата, в която ще се помещава центърът, е собственост на Старозагорската митрополия и се намира южно от църквата „Свето Въведение Богородично“. Стилното тържество уважиха 180 гости, между които представители на 33 ротариански клуба, бизнес средите, местната власт и много приятели. Ротарианският химн изпълни звездата на българския джаз Васил Петров, който беше гост на празника на клуба. Събитието благослови старозагорският митрополит Киприан. За личен принос към Фондация Ротари бяха наградени Петя Колева и Христофор Бунарджиев. Значка за членство в клуба получи Мария Жекова.
Проектът за Социално –милосърден център ще бъде реализиран с усилията на ротарианци, Старозагорска митрополия и община Стара Загора.
На 8 февруари 2020 г. в комплекс „Калиста“ на Старозагорски минерални бани се проведе и традиционното обучение на екипа на Ротари Дистрикт 2482 България.
Мотото на следващата ротарианска година, която започва на 01 юли 2020 и продължава до 30 юни 2021, е „Ротари отваря възможности“.
През тази ротарианска година бяха реализирани 3 проекта с международно съфинансиране на стойност над 270 000 USD и 10 проекта на стойност над 70 000 USD. Изключително активни са ротарианците от Велико Търново, Банско, Разлог, Петрич и Стара Загора. Общата стойност на направеното от тези клубове в полза на местната общност надхвърля 500 000 USD.Последните 10 новини

» Кампания на РК Стара Загора-Берое #10UDoc
» С обич и грижа към града и общността ни!
» Ротари клуб „Бургас-Пиргос“ дари 1 000 маски на три институции
» Бордът на Директорите на РИ взе решение да отмени Конвенцията на Ротари Интернешенъл 2020 в Хонолулу
» Ротари клуб Хасково-Аида дари 1 100 маски за медиците в общината
» РК Харманли в помощ на МБАЛ за подготовка на специални стаи
» ВЕЛИКО ТЪРНОВО: Медицинско оборудване - Мобилен респиратор и Пациентски екран на обща стойност от 21000 лева с ДДС.
» Какво трябва да знаем за COVID-19
» Препоръки на Световна здравна организация за домашно лечение на заболели с COVID-19
» Ротари клуб Бургас ще раздаде маски и дезинфектанти