Ротари клуб Хасково-Аида дари 1 100 маски за медиците в общината
Дата: 20.03.2020Дарение от 1 100 броя предпазни маски за многократна употреба направиха днес членовете на Ротари клуб Хасково-Аида. Маските са предоставени на община Хасково по волята на дарителя.

Лично кметът Станислав Дечев прие дарение и благодари за подкрепата, която Ротари клуб Хасково-Аида оказват на хората от Хасково в тази тежка ситуация, съобщиха от местната администрация.

По решение на дарителите и получателите на дарението, предпазните средства ще бъдат предоставяни само и единствено на медицински лица, диспансерите, частнопрактикуващи лекари, поликлиники и лаборатории, които заявят, че се нуждаят от допълнителни средства за защита.

Маските са за многократна употреба, до 50 пъти. Ползват се по два часа еднократно, след което се сменят, перат се и се гладят.

До сега Ротари клуб Хасково – Аида е направил дарения от многократните маски на Първа и Втора поликлиника в Хасково, ДКЦ Св. Георги; и Дома за медико-социални грижи в Хасково, както и на работещите в лаборатория в Свиленград.Последните 10 новини

» Подарък за 150-годишния юбилей на Читалище “Развитие“ от Ротари клуб Севлиево
» Дарение на Пациентски монитор на Акушеро-Гинекологичен Комплекс в УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” - град Стара Загора
» Ротари клуб Смолян дари станции за дезинфекция на болницата в Смолян.
» Послание на ДГ Митко Минев за м.май 2020
» 9 софийски клуба ЗАЕДНО в борбата с Covid-19
» РОТАРИ КЛУБ ДАРИ КОМПЮТРИ НА УЧИЛИЩАТА В ПАНАГЮРИЩЕ
» РК Варна-Евксиноград с дарение в помощ на уязвими лица за Великден.
» Ротари клуб Севлиево с мисия да предпази медиците в региона
» Ротари клуб Стара Загора с дарение на ОД на МВР Стара Загора
» Ротари клуб – Габрово дари апаратура и офис техника на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“