Подарък за 150-годишния юбилей на Читалище “Развитие“ от Ротари клуб Севлиево
Дата: 22.05.2020

Народно читалище Развитие в гр. Севлиево е основано през 1870 година по личната заръка на Васил Левски. Негов първи председател става първия дипломиран лекар и аптекар в Севлиево д-р Стойчо Христов.

Народно читалище„Развитие“ в гр. Севлиево е основано през 1870 година по личната заръка на Васил Левски. Негов първи председател става първия дипломиран лекар и аптекар в Севлиево д-р Стойчо Христов.
От създаването си до наши дни читалището е средище за обучение, развитие и изява на подрастващи и възрастни във всички области на изкуствата – музика, театър, балет, изобразително изкуство и др.
В навечерието на 24 май - празник на писмеността, просветата, културата - по инициатива на Ротари Клуб Севлиево, с активното участие на членовете на клуба и съмишленици от града бяха събрани средства в размер на 9000лв, които ще се дарят на Читалището за модернизиране на основния салон и сцена за изява на нашите таланти и самодейци.
Юбилеят на една от най-емблематичните институции в гр. Севлиево – Читалище „Развитие“ – е едно от най-важните събития, които градът ни чества през 2020 година. Въпреки необичайната обстановка в страната и света оставаме обединени около каузата на Ротари Клуб – Севлиево, която бе планирана за 2020 година и вярваме, че усилията ни ще допринесат за подкрепа и достойно обновяване на материално-техническата база на Читалището.
Изключително сме благодарни и горди с всички наши приятели – стопански предприятия и частни дарители в Общината – които въпреки невъзможността за провеждане на традиционния благотворителен Пролетен Бал на РК – Севлиево, подкрепиха на дело тази идея със своите средства! Подобен жест и съпричасност в трудни времена за физическо и икономическо оцеляване са особенно ценни, заслужават адмирации и вдъхновяват цялото общество.Последните 10 новини

» Осми Голф турнир за Купата на Гуверньора
» Дженифър Е. Джоунс, член на Ротари клуба на Уиндзор-Роузленд, Онтарио, Канада, е номинирана за президент на РИ за 2022-23 г.
» Проект на Ротари клуб Асеновград
» Послание на ДГ Илиян Николов за август 2020
» Нов кувьоз дари Ротари клуб Казанлък
» Второ поколение в Ротари клуб СЕВЛИЕВО
» Активен старт на роарианската година
» Среща на Президента на РК Габрово с Кмета на гр. Габрово
» Съби Стойчев е президент на Ротари клуб Нова Загора за 2020/2021 година.
» РК СТАРА ЗАГОРА-БЕРОЕ РЕАЛИЗИРА ПЪРВИЯ СИ ПРОЕКТ ЗА РОТАРИАНСКАТА 2020-2021 ГОДИНА