Нов кувьоз дари Ротари клуб Казанлък
Дата: 28.07.2020

Те ще променят света. Нека им дадем шанс.

След повече от година, обявената кампания от Ротари клуб Казанлък вече се финализира. Дарен бе модерен кувьоз на отделението по неонатология в университетската болница – спешното отделение за новородени, което обслужва дечица от три области в централна България. В кампанията се включиха шест клуба. Спечелен бе проект към Ротари България, създадена бе и DMS кампания. Благодаря, че се свързахте с нас и попитахте от какво имаме нужда, сподели Доц. д-р Христо Николов Мумджиев, ръководител на неонатологията. Още за щастливия край на кампанията, който ще даде шанс на новородени и недоносени деца.

Нека да им дадем шанс бе мотото на кампанията

Над 1700 са родените деца в региона за година. 30% от тях попадат в неантологичното отделение на университетската болница в Стара Загора. Първите часове и грижите за тях в отделението са жизненоважни. Децата се слагат в специални кувьози. Те се държат там, докато съберат сили, за да ги върнат при техните семейства.
С грижата и обичта на Мама и Татко те ще поемат своя житейски път. Ще станат бъдещите лекари, инженери, достойни хора, които ще откриват и променят света.
Те ще променят света. Нека им дадем шанс.

Видео от предоставяне на дарението:

https://www.youtube.com/watch?v=a2jswWo3kfg&feature=emb_title